17. oktober 2011

LUCCA: RISTORANTE ALL'OLIVIO

 Kender I det, at man køber "det bedste kort" i butikken og ved nærmere studering af det finder man ud af, at det langt fra indeholder alle veje i byen? Det var sådan en situation, vi befandt os i i Lucca. Efter at have spankuleret rundt i nogle timer, gav vi op og satte os ind i en taxa for at finde Piazza S. Ouirico. Taxamanden forklarede, at han var nød til at køre rundt om byen. ( Lucca ligger indenfor en bymur. ) Og når man så stiger ud, finder man stedet på kortet og føler sig som en dum turist, når stedet ligger tre gader fra vores bopæl. Vi blev faktisk bare kørt tilbage til, hvor vi startede med at lede om morgenen. Typisk. Her er RISTORANTE ALL'OLIVIO. Parmaskinke med parmesanost, pære, pinjekerner og balsamisk eddike

 Caprese som man skal have på et eller andet tidspunkt her i Italien.
 Juhuuu! Det italienske flag!
 Ravioli all Olivio - med ricottaost og charcuteri og salvie.
 Gnocchetti di patate al gorgonzola dolce e noci
Gnocchetti ( kartoffelpasta ) med sød gorgonzola og valnødder
 Manden viser den farlige franske ost, der hvert år kræver tre til fire dødsfald. Vi tog i stedet det søde.
 Pasta frolla alla ricotta - ricotta cheese cake

 Panna cotta al cioccolato bianco can salsa alle fragole
Panna cotta af hvid chokolade med jordbærsauce
1 kommentar:

  1. Mmmm... Reblochon de Savoie. Den ost er jeg ellers stor fan af. Hvorfor dør folk af den? Jeg gætter, at det er fordi den smager så godt, at det kan være svært at stoppe, så hjertet stopper før maven gør.
    Jeg husker tydeligt dengang jeg skulle gøre Brødrene Price kunsten efter og lave den berømte Tartiflette, som jo indeholder kartofler, EN HEL Reblochon, fløde og lardo! Det må være Tartiflette, der slår folk ihjel, eller hvad? Eller har det noget at gøre med, at mælken er upasteuriseret? Jeg ved i hvert fald, at den er forbudt i USA, fordi det er alle bløde, upasteuriserede oste vistnok.

    SvarSlet