31. oktober 2011

FIRENZE: UFFIZI

 Som vist havde vi fået en mere nærende morgenmad end de to foregående dage, så vi satte kurs mod Uffizi for at se 'Venus Fødsel'. - det samme gjorde alle andre også. Og for en kø der egentlig ikke så ud af så meget igen, kom vi godt nok til at vente. De lukker nemlig kun folk ind hver halve time. Tyve styks benådes ad gangen. Undertegnede her nåede at færdiggøre alle postkort, hun havde på sig.
Jeg vil anbefale ALLE, der påtænker at besøge stedet at bestille billetter i forvejen da man så henter dem et sted ved Museet og "springer" køen over. Eller man venter i en ligeså lang kø med let flere ryk.
Vi kom ind efter to og en halv time...! Godt smadrede i benene og utrolig tissetrængende.
 Til alt held var der helt proppet indenfor, så man stod stadig i stampe.
Billetten koster ti Euro, og man har masser af tid til at finde alle sine mindste mønter frem at betale med. - hvis det da ikke lige var for, at man skal igennem et sikkerhedssystem ligesom i lufthavnen inden billetkøbet. Og nej man må heller ikke have vand med ind her, men dén havde vi noteret os ret hurtigt i køen udenfor og var helt på forkant med.
 Efter et velfortjent besøg på toilettet, kom vi ud til et rum fyldt med asiatere, som the great Dane her havde frit udsyn ud over, der alle var på vej mod endnu en indgang. En billettør med en bom. Det tog en evighed, men det lykkedes.
 Vi styrede direkte mod Botticelli og 'Venus Fødsel'.
 Ja. Første billede af billedet her blev lidt sløret, da en guide skubbede til mig.
Det varr åbenbart IKKE TILLADT at tage billeder af billedet...
Jeg har ikke et problem med regler eller autoriteter. MEN når en sulten og tørstig gravid har stået i tre stive tissetrængende timer for at se sit yndlings maleri, så er 'no photo' simpelthen ikke godtaget i hendes verden. Hun skal nok få sit foto. That's for sure. Så her kommer det:
 Og her er en for de fede ankler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar