30. oktober 2011

FIRENZE: AUTO PARK HOTEL


Vi havde booked værelse på Auto Park Hotel. Da vi ankom med toget til Firenze, spurgte en mand, der stod ud for et stort skilt med INFORZIONE på, os hvor vi skulle bo. Vi oplyste navnet på hotellet. Manden rystede på hovedet og sagde, at det lå laaaangt væk. Vi frygtede, vi var blevet smidt helt ud i lufthavnen. Godt. Vi tog en taxa mod Novoli.
Det tog ti minutters kørsel i tæt trafik, så var vi ved hotellet. Ingen panik.
Vi havde i første omgang booked for en nat. Dagen efter besluttede vi, at tage en dag mere i Firenze og vi henvendte os i receptionen. Ingen problemer. Faktisk var receptionisten så sød, at finde os efter bookingen og fortælle os at hvis vi ønskede at få værelset til samme pris skulle vi booke på nettet igen. Vi snakker en besparelse på fyrre Euro. Se dét var flink gjort.
Nuvel hotellet lå ikke i gå afstand fra David statuen, som angivet på nettet. Men vi der eeelsker offentlig transport, fandt hurtigt bussen til centrum og begav os afsted.
Firenze er en noget dyrere by at befinde sig i, det kan vi vidst godt slå fast.
Busbilletten her koster for eksempel to Euro mod halvanden Euro i Pisa. Jaja det er jo småpenge i forhold til danske priser.
Coperto er en kuvertafgift, de ikke er blege for at opkræve på restauranterne. Åbenbart meget almindeligt i Italien.  Den er bemærket på tre Euro i Pisa, men sneg sig snildt op på de fire i Firenze.
En anden ting man lige skal være opmærksom på, når man bor i Firenze, er, at der er byskat. Jeps man betaler skat for at bo her. Det blev for to personer i to døgn = tolv Euro. Jeg grinte sgu lidt af det.
Verdens mest skrækindjagende balkon. Den hældte overordentlig meget. Sidste billede er ganske vidst taget siddende på en stol, men to af benene på stolen står inde i hotelværelset og venstre hånd holder krampagtigt fast i dørkammen.
Hotellets personale var utroligt imødekommende. Jeg fik en ekstra pude af rengøringsdamen efter at have forklaret hende om mine fede ferieankler. - hun talte KUN italiensk. Det hjalp at smide nogle franske gloser på.


Morgenmaden her var noget bedre end the B&B i bjergene. Man kunne sågar lave sin egen toast. God juice og en endnu bedre kaffe. Jeg må dog indrømme, at deres friske frugter på dåse aldrig rigtig bliver mig. Det undrer mig lidt, at der ikke findes friske frugter på buffeten nu de har terroiret til at få alt med smag i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar