Langt oppe i bjergene, gennem utallige nervepirrende hårnålesving, finder man bjergbyen Colonnata. Her oppe høres kun lyden af minearbejderne i marmorminerne, mens næseborene nyder duften af krydret lardo over alt i byen. Havde køreturen ikke gjort én sulten, så gjorde duften det.
Vores personlige chauffør, gode ven og guide i det toscanske landkøkken, Andrea, tog os med til hans yndlings osteria på disse kanter. Osteria nella Pia'.
Vi valgte to antispasti: lardo med tomater og lardo med ansjoser.
( Her på egnen spises ofte bruschetta med lardo. Altså tomater på brød med lardo. WOW!)
De herrer fik Pappardelle al cinghiale ( vildsvin ).
Jeg ( der havde besluttet at dagens tema var lardo, selv om det måske lyder som rent selvmord ) valgte Spaghetti con lardo eolive.
Vores maver var fyldte til bristepunktet, men ærgrelsen over ikke at have prøvet mere af menukortet fyldte mere. Så efter at have strukket benene lidt i det fri, delte vi Coniglio disossato ripieno con lardo ed erbe ( kanin fyldt med lardo ). Det smagte fantastisk! Og så kunne vi heller ikke mere!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar