22. juli 2011

Blommechutney

Det er det samme hvert år. Havens rigdon bliver pludselig til overflod, når frugterne allesammen modner på samme tid. Det kan være svært at nå at nyde dem alle, mens de er friske. En vis, gammel dame sagde engang, at blommer ud af røven flommer, og dét er ikke en ønskværdig situation. Det kan derfor være en god idé at tilberede den friske frugt, så man senere på året kan nyde og drage nytte af den (Præcis som med hybenroserne, hyldeblomsterne , og ribs- og stikkelsbærsaften). Det kunne for eksempel være en blommechutney. 



Her kom blommer, pære, løg, chili, ingefær, rosiner og en kanelstang i æbleeddike med sukker. Efter cirka en times tid over ilden, og et par prøvesmagninger, blev det til en dejlig chutney, som kan bruges til adskillige retter - ja, endda på pizza - Mmmm... som dengang på FIAT, husker du nok - eller gør du?


Der kommer helt sikkert flere gode råd til, hvordan du gemmer din rigdom til vinteren, når der skal henkoges og syltes senere på året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar