15. juni 2011

Hyldeblomst i fuld flor


Hvis du lige pludselig har ti timer, du ikke aner hvad du skal foretage dig i, kan Svirelivet oplyse dig om at hyldeblomsten er klar til plukning lige nu. Du skal beregne fem minutters tid til at plukke ( ja de findes også ved Amagerstrand ), sammenlagt en time til alle de forskellige versioner af hyldeblomst herunder og altså otte timer samt femoghalvtreds minutter til at skylle/plukke de forfærdelige blomster fri fra små dyr. Det er her ikke en god idé at spille plader til arbejdet, da disse skal vendes hurtigt - med mindre man har en medsammensvoren. Ellers anbefales en ipod på random, gerne ethundredeogtreds GB, fyldt med musik og lad så arbejdet begynde.


Til hyldeblomsteddike bruges fem skærme hyldeblomster, en liter lys eddike og seks-syv peberkorn. Eddiken samt peberkorn varmes op, tages af lige før det koger, tilsæt nu dine hyldeblomster og lad det køle af før du kommer det på flaske.


Til hyldeblomst-salt tilsættes havsalt i et sylteglas og nogle dages tålmodighed.

Sukkervand ( sekshundrede gram, to liter vand ) og citronerne ( tre økologiske ) hældes over hyldeblomsterne for at trække i tolv timer, inden man sier saften fra og kommer den på flaske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar