5. december 2013

MARTINI'S PÅ CHRISTIANSHAVN OG MACBETH I OPERAEN (GULD OG BLOD )

 Vi tog forsmag på julegaverne igår, idet operaen af Verdi kun løb indtil den 14. december 2013. Og hvad var mere passende end italiensk mad før en italiensk opera?
 Vi gæstede Martini's - The Italian New Yorker - på Christianshavn Torv, der åbnede i slutningen af sidste år. Adressen er som bekendt Bottega's gamle lokaler.
Her er Frank Sinatra i højtalerne og generel god stemning - selv om køkkenet mister fokus, så snart bordene fyldes. Dejlige omgivelser med flotte Fil de Fer stole.
De rammer bredt med både pizza og burger.


 Manden havde klædt sig efter undertegnedes juice af ananas, appelsin, banan, hindbær og akacie honning.
 Vi var begge ude i en tre-retters menu.
Jeg valgte min favoritspise til antipasti: Vitello Tonnato - kalv med tunsauce med ansjoser og kapers og ... rødløg? Den var ny... - og faktisk udemærket.
 Manden valgte hans favorit: Carpaccio di Manzo - skåret filet med rucola, parmesan, olivenolie, citron og trøffeldressing. Desværre lidt underkrydret, men vi bad om salt og peber og fik hurtigt rettet op på ubalancen.
 Derpå fik han, efter en del ventetid, tagliatelle al funghi e tartufo: tagliatelle med skovsvampe og trøffelsauce. - det både duftede og smagte fantastisk!
 Ja disse lokalers historie lod mig ikke vælge andet end en pizza. Og med en stenovn i huset og et hurtigt blik på den skare af folk der konstant hentede pizzaer bag glasruden i take away'n, var valget ligesom taget på forhånd. Jeg valgte gorgonz og parmaskinke.
Og jo der ER faktisk en tallerken under den pizza på vores Sylvester Stallone bord. Og ganske som hos de gamle indehavere var stilen napolitansk - altså rigtig Turttle's pizza.
 Manden fik en virkelig god tiramisu.
 Undertegnede fik en pana cotta med blandede skovbær og coulis. Vi tog videre til aftenens forestilling.
Macbeth - den Shakespeare baserede opera af Verdi - iscenesat af teaterinstruktør Benedict Andrews, som i den grad er blevet sablet ned for forestillingen. Med kun to stjerner fra Politiken.
Salen var ikke fyldt. Musikken, trods det fine ensamble, kom ikke ud over scenen. Det samme gjaldt for opsætningen. Vi var dog begge begejstrede for lyssætningen, guldet og blodet.
...kvinden med den nøgne overkrop på stripperstangen var måske lidt malplaceret...

 Rygning på højt plan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar