23. september 2011

TOULOUSE-LAUTREC

 Har man engang haft et tidligere liv i slutningen af 1800 tallets Paris, har man en indgroet kærlighed for Henri Marie Raymond de Toulouse-Lautrec-Monfa eller måske bedre kendt som Henri de Toulouse-Lautrec. Og når Statens Museum for Kunst laver en udstilling med denne, så er man jo selvsagt nød til at beskue de smukke streger og strøg af det gamle Paris på ny.
Billetten til udstillingen koster 95,- og er ganske klart i den pebrede ende i forhold til udstillingens størrelse og omfang. Men længe leve kunsten! Man kan jo så vælge at bese resten af museet, hvis man ønsker fuld valuta for pengene.
Det skal dog siges, og begrædes, at der IKKE er mulighed for at erhverve sig plakater af hverken de udstillede værker af Lautrec eller andre af hans værker. Lidt trist idet vi aldrig kunne bestemme os for det helt rigtige, da vi i maj gæstede Paris og derfor ikke fik noget med hjem. Hvilket vi så ikke fik chancen for at rode bod på her.
( Der må Louisiana sgu roses for deres 'exit through the giftshop' mentalitet, hvor det ALTID er muligt at få et stykke af kunstneren med hjem. Senest Sophie Calles ' THE READER'. Undertegnede stiller sig jo også godt tilfreds med blot et postkort. For eksempel 'The Renowned Orders of the Night' af Anselm Kiefer. )
Nok om det. Her er Toulouse-Lautrec!
 Der vises udover tegningerne også en dokumentar om svirebroderen Lautrec og hans dekadente liv på udstillingen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar