16. maj 2012

PÅ CAFÉ L'ORANGE UNDER DEN STORE BAGENDE APPELSIN OG ZOOLOGISK KAKAKO

 Der er altså bare noget specielt over Valby. Lidt som en landsby ( ikke noget ondt ment med det, undertegnede er selv fra en 'by i provinsen') og den synes på en måde ældre end København. Man forventer lidt, Olsenbanden kommer spænende fra politiet ud af de gamle bygninger. Valby har sin egen hyggelige charme - havde det ikke lige været for nybyggeriet 'Spinderiet'... som man jo kan mene om, hvad man vil. Så fik den bydel også sit indkøbscenter, og dem er der jo mangel og stor efterspørgsel på... Hvem gider da også støtte de små hyggelige butikker?
Nåh tilbage til indlægget. Ved siden af Spinderiet på Annexstræde 10, ligger Café L'orange. Vi har før besøgt stedet, og vil sikkert gøre det igen. For vi elsker bæredygtige steder, som ikke blot langer mad over disken, men også har en holdning til det de serverer.

Her ses deres tunsandwich på økologisk focaccia med en masse lækkert grønt og MEGET LÆKRE SYLTEDE LØG - jeg overvejer en sandwich kun med deres syltede løg ved næste visit! HAPS!
Herunder ses deres Okse-burger, som ifølge Dr. Pastis var glimrende. Jeg stjal en fritte og prøvede deres grønne hvidløgscreme, der sad ( som Herman ville sige ) liiiige i skabet!
Og så et smut i dyreriget 


 ÅHHHHH hvor jeg elsker denne fugl!!! FLAMINGO! Flotte lange ben, flot farve og navn efter en løssluppen dans! Og hvor er jeg dog glad på deres vegne over, at de har  fået 1500m2's voliere at baske rundt på!
 Savannen er endnu et fedt tiltag.
 Flodhestene har i dén grad fået det fedt!
 Lad isbjørnene danse...ja det mindede ikke rigtig om dans..snarere om sindsyge. Sådan ville jeg i hvert fald tolke det, hvis et menneske gik samme runde igen og igen og igen. Time efter time.
 Jeg vidste ikke, isbjørne kunne læse. Den svømmede den samme runde igen og igen, kiggede op på teksten og svømmede runden igen og igen og igen.. Det er vidst meget godt, Mærsk donerede penge til Den Arktiske Ring for dette syn var da lige til at få det rigtig skidt af. Medsamt dårlig samvittighed over netop at have støttet foretagenet.
Akkurat som jeg fik det, sidst jeg besøgte ZOO i 2007, hvor elefanten hele tiden knaldede hovedet ind i døren i det gamle elefanthus. Børnene omkring fandt det morsomt. Jeg selv fik en meget dårlig smag i munden. Så hurra for det nye elefanthus! ( Det manglede bare ) Og den kommende Arktiske Ring!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar