28. maj 2012

HOSPITAL FOOD

 
Jeps. Vi runder lige Hvidovre Hospital af, og hertil vil jeg mene at Eels leverer et udemærket track som stemningsmusik. Vi skulle desværre være her lidt tid, så mine forældre satte sig for at prøve hele menukortet af. Hvidovre har lavet nogle tiltag for at de indlagte får mere bestemmelse over deres kost. De har haft et ønske om at højne niveauet af hospitalsmad. E storkøkken behøver ikke servere dårlig mad, selv om det tit er tilfældet - men man må aldrig glemme salt! Ovenover et billede af forstærkninger fra cafeteriaet. Lasagne og pastinaksalat. En tør toast..
Nedenunder morgen"komplet". Rugbrød, pølse, ost, to müslistykker, yoghurt og müsli, kaffe og ret lækre svesker. Og en gave fra en besøgende æblemost fra Irma = Halleluja!
Som man kan se, var der rigeligt at vælge imellem - der kunne Riget lære noget med deres to retter.
De midterste sider stemte nu mere overens med det, man rent faktisk fik.
Ja så kom vi til aftensmaden. Og man må jo sige, at de i dén grad har høje ambitioner. Der befinder sig nogle ret fine titler imellem - det haltede dog lidt med udførelsen.
 Klar suppe med urter, melboller og kødboller. -der var behov for anseelige mængder salt.
HUMMER BISQUE...næppe. Nærmere fad fiskefond tilført farve.
 FRANSK LØGSUPPE..eller rettere sagt tynd bouillion med løgstykker.

Mine forældre fandt hurtigt ud af, hvad der virkede - og ISÆR hvad der ikke gjorde.
Herunder er ris tilvalgt vegetarisk ret, kødboller og grøntsager. Og lad det være sagt, at rå aubergine ALDRIG har været en heldig servering. Squash ja, men ikke aubergine.
 Ris tilvalgt kødboller og unghanebryst. Det var den bedste tallerken. Grøntsagerne kom ved siden af.
 Min far er ikke den store smørrebrødsspiser. Dét er min mor til gengæld.
Her er de bedste udførelser af den danske gastronomi. Æg og rejer. Dyrlægens natmad. Begge stykker var ret gode.
 Assistance fra cafeteriaet igen igen. Lammegryde med ris og linsesalat. Af en eller anden grund var alle dem med smagsløgene i orden alle blevet ansat i cafeteriaet og ikke i centralkøkkenet.
Far dristede sig til at smage en wienerschnitzel af kalv tilvalgt kartoffelmos, grøntsager og vegetarisk ret.
Brødet var fra van Hauen.
 Organic HUMAN juice....det lyder ikke just som noget, man ønsker at drikke. Lidt uheldigt ordvalg. Indkøb fra MAD OG VIN.
 Og her ovenover gik mine forældre altså trætte i hospitalsmaden. Far tog et smut forbi Magasin og skaffede artiskokker, avokado, chevre, vesterhavsost, hummus, pesto, bresaola, parmaskinke og brød.

2 kommentarer:

 1. Hmm..! Syntes nu ikke det ser værst ud, men kunne måske være kræset lidt mere om anretningen. Men nu bliver man vel heller ikke indlogeret, for den kulinariske oplevelse alene. Prisen taget i betragtning er det vel egenligt ret godt. Skulle forventnigerne ikke være indfriet kan man jo bare lade sig indlogere på på Hamlet næste gang, så kan man med rettet gøre krav på både helbredelse, god service, og gastronomi i topklasse.
  Og uden at vide det tror jeg ikke de offentlige hospitaler er det fedest sted at skulle trylle middagsfester til hverdags brug.

  SvarSlet
 2. Du har så inderligt ret Gert!
  Og det så også okay ud. - det manglede bare smag. De varme retter altså.
  Og titlerne taget i betragtning, så har de jo ambitionerne i orden.
  Et ophold på Riget kan jo nærmest få folk til at opgive bedring med deres serveringer. Her er både synet og smagen flad. Så point til Hvidovre for at ville gøre det bedre.
  Nu kom mine forældre der jo ikke for maden, men det gav dem lidt at lave under opholdet.

  SvarSlet