13. februar 2012

FROKOST PÅ FIAT

En solskinsrig start på dagen i disse forfrosne tider og tankerne faldt på det dejlige Italien. Mmmmm... Vi tog et smut på trattoria FIAT for at mindes varmen, stemningen, hinanden og ikke mindst MADEN.

 Med Rolf Sørensen til bords i olieform blev vi budt velkommen blandt forretningsmændene.
 Affetatti misti! Fennikel salame, copa di parma ( parmaskinke fra nakkestykket - lidt mere fedt, langt mere flavour ), paprika salame, mozzerella, paprika tappenade, hjemmesyltet artiskok, syltede auberginer, lidt lækre oliven og nogle desværre smagsløse figener.

Ravioli med spinat, Robiola di Roccaverano ( cremet gedeost ) og tomat consommé. Sidstnævnte havde en eftersmag af havesyre.

 Risotto med kammusling, citronskal, saltet ricotta og fennikel. Jeg er ret glad for risotto, hvilket manden også ynder at lave til hudløshed. Og står der kammusling i den sammenhæng, jamen så må man jo springe til. Den revede citron var en god adspredelse i retten, der hurtigt kan blive monoton i smagen. Desværre havde kammuslingerne fået lige et halvt til et helt minut for meget, og havde derfor en lidt for sej konsistens.
Vi delte en pizza til slut. Pancetta, kartofler, mascarpone, pesto, pinjekerner og rucola. Lækkert! Klokken var godt nok over tolv, og i Italien drikker man jo som bekendt kun espresso efter tolv, men det blev alligevel til to cappuccinos. ( Vi vovede at blive kaldt homoseksuelle, mælk og sukker skulle der til! )


Ingen kommentarer:

Send en kommentar