3. august 2013

POLTERABEND FOR TANTE ØST

 Det havde jo praktisk taget været umuligt at slippe afsted med planlægningerne til denne dag, skønt Tante Øst jo bor i Østen. Hun er typen, der når hun får nys om noget udbryder: "Jeg glæder mig til på lørdag." - hvor irriterende er dét ikke? Der var jo ligesom kun to uger at vælge fra inden brylluppet, med mindre at vi alle tog til Malaysia og holdt dagen. -dette var dog ikke muligt med børn og økonomi og sådan.
Undertegnede blev i dén grad også udspurgt og forhørt under mit ophold i Malaysia hos Tante Øst. Jeg hader at lyve! Det ligger mig SÅ fjernt. Hvad er der så tilbage? At spille dum eller død. Jeg spillede dum. Ganske simpelt. For selvfølgelig vidste jeg da fuld besked omkring hendes polterabend. Jeg var sgu da selv været blandt de tre, der planlagde den.  
Nuvel dagen oprendte, og den kommende brud blev hentet hos sin moder i ladcykel af to herrer svedende i jakkesæt. Hun startede med en ridetur hos Frederiksens Isheste på Vestamager.
 Tante Øst har efter sigende redet som barn, og det faldt hende meget naturligt.
En anden havde været skrækslagende!
 Bagefter cyklede vi til Naturcenteret, hvor brudens mor som altid havde været i sving med madlavning. Der var dækket et overdådigt frokostbord fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, salade nicoise, kikærtesalat, vegetarpizza, porretærte, frikadeller og laksewraps.
Dessert med frugt i form af vandmelon, hindbær og jordbær, chokoladekage og nøddekage.
Hertil bobler, schweepes, pepsi, the og kaffe.
Alle herlighederne nydt i den skønne natur.
 Herunder min første tallerken med laksewrap, kikærtesalat, porretærte, vegetarslice, fiskefrikadelle og remoulade. Så vidunderligt et traktement!
 Den herlige afslutning med kage og bær - kaffen kom ikke med på billedet.
 Derpå cyklede vi til Glyptoteket, hvor vi havde en skattejagt/mysterie til Tante øst - som Glyptoteket selv udbyder dog med tilrettelæggelse af køberne.

 Bagefter havde vi stævne på Christianshavn, hvor en hjemløs tog os på en guidet tur rundt på Christianshavn. Gadens stemmer. - vi havde lidt regnet med, at det var den hjemløses Christianshavn i stedet for Christianshavns historie omkring de hjemløse. Måske var det for personligt? Jeg ved det ikke, men som gammel dokumentarist vil jeg til enhver tid foretrække det personlige i en historie frem for blot historien.
 Så var dagen nået til sidste stop på tjek-listen.
Aftensmaden.
Det blev M.G. Petersens Familiehave, hvor der var smørrebrød til bestilling hele aftenen.
Under maden kunne man høre Vanguard Festivallen spille bag bakken.
 Jeg sprang rask ud i en hvid sild.
 Herefter en hønsesalat.
 Og tartaaaaaaar!!!

Her fra gik der øl i den.
Her er vi nået til brudens taler - det skal siges, at hun pålagde alle ved bordet ( ja måske endda alle til brylluppet? ) at holde tale ved brylluppet. Derfor pålagde vi hende at sige et par velmenende ord omkring de fremmødte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar