10. november 2011

STOCKHOLM: F12

 I nordens Venedig ligger et fantastisk sted på Fredsgatan 12. Nemlig restauranten F12.
Vi havde for en gangs skyld booked bord i forvejen, idet medspiseren ikke blot skulle have de elleve retter vegetarisk, nej vi skal længere ud, men vegansk. Derfor er der to udgaver af hver ret.
Jeg undskylder på forhånd for ikke at kunne afklare, hvad alle de veganske udgaver bød på. - jeg var fuldt ud fortryllet af mine egne tallerkner - atmosfæren og vores søde tjener overlod jo nærmest én til Stockholmsyndromet. I daglig tale 'noma light' gastronomi. Se dét er man jo nød til at prøve.
CHARGE!!!




 Lidt at starte på. Æbledip. Cremet dip af løg og cornichoner.

 Helleflynder med agurk, rød grape og passionsfrugtkerner.


 Æggeblomme med muslinger, muslingeskum og salturt.







 Og så skulle der ryges tartar!
Undertegnede fik bøftartar
 Veganeren fik tomattartar


 Kalvebrissel med bechamelsauce



 Maltbrød, kommenknäcke og surdejsbrød til dyp i olie eller, i mit tilfælde, smør.

Foie gras med æble og ingefærcrisp.




 Slethvar med norafrikansk krydderi og kartoffel med yoghurt. Veganeren fik tofu.


 Kalv og chilensk krydret broccoli
 og græskarpuré.




Pære med kiks og osteis.
Og veganer udgaven: pære og kiks.


















 Lemon-koldskål is med lakridsmarengs.




 Flødeskum med multebærsorbet og multebær.

 Og til den store finale fik vi chokolade med mango og salt.




 En god vært, ifølge Emma Gad, sender jo aldrig gæsterne tomhændet ud af huset, og som sådan fik vi da også lidt sødt med på vejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar