29. august 2011

NORDIC TASTE 2011


Svirelivet tog på NORDIC TASTE.
Selv om programmet ikke just appelerede til os - ikke fordi vi har noget imod nøgne damer, vi er såmænd bare mere til mad.
Nuvel. Vi har tradition for at tage på Madfestival, så det fortsætter vi med.
Normalvis lå det jo i Øksnehallen. De tider er forbi, for nu ligger det i Den Hvide Kødby.
I sin tid betalte man et beskedent beløb, og derefter blev man stoppet med smagsprøver! Löjhatti og jeg erindrer en årgang, hvor vi havde været på sviretur dagen før og var mildt sagt MEGET SLATNE på festivallen. Så medtagede at efter første runde kunne vore ben simpelthen ikke gå mere, og vi satte os ved en stand. En sød italiener serverede en tallerken fuld af friskskåret parmaskinke for os, idet han mente at vi havde godt af lidt salt. Og ganske rigtigt var vi klar en time senere. Se DÉT kalder vi en madfestival. Hvor man taler med producenterne, leverandørerne og får udvidet sine horisonter.

Sidste år var indgangen, husker vi, forholdsvis dyr. Specielt når man så yderligere skulle INVESTERE I POLETTER for at smagsprøve!!??

Unødvendigt at sige at vi var målløse ikke sandt?
Så snart en mindre festival oplever lidt fremdrift, går der forretning i den og så skal publikum voldtages på pengepungen. Hvorfor?

Ved indgangen blev vi spurgt, om vi ville skrive vores email ned for senere at blive kontaktet med et spørgeskema om arrangementet. Undertegnede lod en kommentar falde om, at det da var godt de ikke havde bedt om det sidste år. Vi forklarede hvorfor. Den unge pige, der tydeligvis ikke havde været med før, forsikrede os om at det i år allerede var meget større.
Arhhh... Ikke større. Men anderledes. Helt klart anderledes.

Billetten her kostede 150,-
Og for de penge fik du 10 smagsprøver hos de 26 restauranter.
- ville du smage mere, måtte du punge ud.

Udemærket egentlig at betale 15,- for hver smagsprøve. Der var trods alt tale om nogle gode restauranter og lækre råvarer. Arrangementet varede lørdag og søndag.
Lørdag åbnede de kl. 13.00.

Vi ankom, efter MAD FOODCAMP, et par timer senere naturligvis.
Til vores undren var både cofoco og Kokkeriet udgået for smagsprøver..???
To timer efter åbning? Der var fire timer til, de lukkede.
Sidstnævnte prøvede at geniforklare, at arrangørerne havde solgt alt for mange billetter så ville man smage deres mad, måtte man komme tidligt om søndagen.
Undskyld hvad?


Herover ser vi den, som Löjhatti stemte på.
Skønt den lå i starten, havde hun altså været hele vejen rundt før hun stemte.
Selvfølgelig kan I se, hvad tallerkenen bestod af, vi angiver det alligevel. - fordi vi elsker jer!
Smørrebrød med syltede sild med snapsegelé serveret med vilde urter.

Herover ser vi den, -Scampi- stemte på.
Rimmet laks med krydderurte-skorpe garneret med røgede muslinger, pocherede rødbeder, peberrod, ærter, ærteskum, croutoner, rødbedejuice og krydderurter.
Som altid er det jo lækkert at se Løgismose, men i denne sammenhæng var det især rart. De havde GRATIS smagsprøver ved deres telt. Hvilket MADfestivalen jo i sin tid havde masser af, før der skulle drives rovdrift på folket. De var her simpelthen, ligesom Høosten, Arla og Torvehallerne, alene for at vise og promovere deres varer.

Og må vi lige understrege, hvor MEGET vi ser frem til at få Torvehallerne! - ligegyldigt HVOR irriterede folk end er over høje glasbygninger i vores latterligt lave hovedstad.
Det bliver fantastisk!
Et stykke historie åbner på fredag, og hvor skal vi dog overvældes af alle duftene og varerne!
CHARGE!!!

Når man så havde været omkring de 26 ( på papiret ) stande, kunne man afgive sin stemme ved at lade sin stemmegaffel i skramlende plastik dumpe ned i deres kasse. Vi undlod at stemme på dem, der tre timer før lukketid var udgået for mad.
'KOM TÆTTERE PÅ NATUREN'
- lød det fra Arla, der havde stillet to små folde op med to kalve i den ene og en ko i den anden. Yderligere kunne børn og barnlige sjæle lære at malke på attrapper, som var stillet til rådighed ved siden af.
Tættere på naturen?
Tjahh køer på asfaldt synes ikke som det mest naturlige i vores verden. Og man kan mene om Arla, hvad man vil (og tro os, det gør vi! ), alligevel prøver de da i det mindste. For os der kom direkte FRA NATUREN på Refshaleøen, virkede det lidt fjollet.
De medbragte kvæg havde tilsynesladende ingen anelse om, hvor heldige de var at være de eneste levende på hove i Den hvide Kødby så tæt på Kød og Flæskehallen.

3 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke, at Nordic Taste har noget at gøre med Madfestival. Arrangementet er en videreudvikling af det, der har kørt i Skuespilhuset de senere år, hvor ti toprestauranter serverede smagsprøver til den nette pris af 75 kr. Det var derfor noget dyrere i år - til gengæld kunne man selv bestemme hvilke smagsprøver, man ville prøve (eller - næsten da, for som I også skriver, så var der flere restauranter, der løb tør alt for tidligt). Der var mange fine retter imellem, men jeg syntes, det var noget stressende med alle de mennesker, for det var ikke let at komme til.

  SvarSlet
 2. Ohh I see..du har nok ret. Mange tak for informationen.
  - ja vi har været van til Øksnehallen, og savnede 'messedelen' i det som Arla, Torvehallerne og Løgismose formåede. Dét var til gengæld i ånden.

  Det lyder ellers lækkert, dét du dér har fundet dig i i Skuespilhuset. Jeg kan godt se, at vi burde have aflagt visit. Og endda til en fordelagtig pris.
  Hvilke restauranter, må man spørge?

  Det var lidt stressende i Kødbyen ja, og vejret gjorde det bestemt ikke lettere. Folk søgte jo ly i teltene.

  SvarSlet
 3. Skuespilhus-arrangementet var sidste år (og årene før, men konceptet har ændret sig flere gange undervejs). Du kan læse mere om det her:
  http://piskeriset.dk/2010/08/24/10-toprestauranter-i-skuespilhuset/

  Det var lidt synd, der ikke var flere boder a la Løgismose, for det var en oplagt mulighed for virksomheder til at 'vise flaget' :-)

  SvarSlet