10. maj 2011

LE BARATIN!


LE BARATIN ligger i det 20. arrondissement, 3 Rue Joye-Rouve, tætteste metro Pyrénées, i Belleville-bydelen. Telefon 01 4349 3970.
Et fantastisk sted, der drives af et ægtepar. Raquel Carena laver maden, mens husbonden Pinouche klarer drikkevarerne og l'addition. - og hvor er håndskrevne regninger dog bare flotte!
( Der er billede af begge i rækken, hvor Dr. Pastis drikker vand og viser tænder atter en gang )
Menukortet bæres rundt til bordene af den yngre tjener og oversætter gerne til engelsk.
Vi valgte vagtel med oliven, løg og æbler, en lækker tomatsalat med mozzerella, kikærter og pesto til forret. Hertil valgte vi et glas champagne fra Jacques Lassaigne ( som på NoMa, og Pinouche var den første til at sælge den i sin restaurant. )
Kalvebrisler med kartofler og spinat ( førstnævnte i fuldkommen enorm størrelse! ), braiserede oksekæber med kartofler og et vælg af grøntsager som hovedret. Hertil drak vi en Fleurie de Guignier, idet de desværre ikke havde mere Fleurie de Foillard.
Til dessert blev vi simpelthen nød til at nyde et glas Lassaigne mere til vores chokolademousse og apple crumble. Haps!
Vi syntes selv, vi var gode med vores valg af mad. 'For hver gang man smager noget nydt, lever man en dag mere' - lyder et kinesisk ordsprog, og vi havde ja-hatten på hele vejen i Paris! Men vores nabobord af spaniere gav den lige lidt mere gas, måtte vi sande, da de til forret fik serveret hjerne. Ja det må blive næste gang...
Restauranten er ikke specielt stor, og folk spiser gerne i baren for at tage del i herlighederne. Vi gik om dagen hen og fik heldigt nok bord til samme aften. Det er mest franskmænd, der spiser her. Og dog var der også denne aften et amerikansk par, der efter at have fået oversat menuen valgte at gå. For som de sagde: "Yeah we were realy just looking for some chicken or beef"...? Hmm så skal I nok ikke bestille bord på en bibgourmand restaurant i Paris. Den søde tjenerinde så lidt uforstående på dem, som de gik, men vi overbeviste hende om at det ikke var hendes oversættelse, der fejlede noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar