12. marts 2013

TRADITIONEN TRO - SØLLERØD KRO


Hvad kunne være bedre på denne tid af året end at bringe lidt sommer til de forfrosne danere? Nej vel? Mine damer og herrer. Vi bringer jer hermed vores besøg på uforanderlig smukke Søllerød Kro!
Oftest er det lidt akavet at være de første ankomtil festen, men når lokalerne er Søllerød Kro's nyder man omgivelserne. Og stilheden....før stormen! I det hele taget venter man spændt på at festen kan begynde. Festen i vores mund!




Ovenfor ses vores appetizer af blegselleri, issalat og blegselleri is. Menuen startede igen i isen. Vi var ikke så svært begejstrede for denne, men 'nuancer af tomat' vi fik sidst var vi helt med på!
Ved siden af ses deres lækre kuvertbrød af æblesurdej og malt/porterbrød.
Første ret bød på saltet torsk, salturt, dild, dildmayonaise, dildsne, syltet asparges og salt og syltet agurk. Fra isen til det kolde med associationer til havet.. En virkelig velsmagende tallerken. Godt med fedme, surt, syrlighed og de små bomber salt i form af salturt bandt noterne vældig fint sammen.








Anden ret bestod af grillet kammusling, blæksprutte, forårsløg, perleløg, tallerkensmækkere, persilleolie og blåmuslinge-flødefond. WOW! Og ja det smagte præcis ligeså fantastisk, som det ser ud!

 
 Næste ret var brunet rødtunge under en tynd skive brød. Hertil blomkål med revet sommertrøffel og parmesan med en sauce af hønsesky, der gik i fin symfoni med den røgede Bourgogne i glasset.
Vi var meget begejstrede!! 


Foie gras med majs, minimajs, andehjerter og tørret gåsebryst toppet med timian. 
Sauce af andefond. Yderst delikat!

Så kom vi til hovedretten om man så må sige. Kalvemørbrad med smørstegte brisler og kantareller med marv. Brøndkarse, et ark af selleri samt selleriskum. Sauce af kalvefond trukket med brombær.

















Vi blev spurgt, om vi lystede at tilvælge en ret før desserten. Det lystede vi naturligvis! Vi fik derpå serveret gruyère med macadamia-nødder, sommertrøffel og smeltet smør.....åh Gud......ord slår ikke til....dekadencen vil jo ingen ende tage!!! 































Kronen på værket. Det søde at slutte af på, så kroppen får et skud energi og vi blev i stand til at rejse os efter så rette retter. Vi fik pocheret fersken, ferskenflæsk og små madeleinekager. Marengs, hindbær og cremet is af tonganød.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar