Vi tog en tur i smukke frodige Brændegårdshaven. - jeg er fuldt ud bevidst om, at stedet nu kaldes Joboland, men jeg har på ingen måde i sinde at lade mig rive med. Hvor der modsat Tivoli er en masse ting at prøve for selv de mindste. Ovenfor ses de vildeste rutsjebaner, der var så hurtige at Bedstefar fik brandsår på benene.
Det var, på den manglende folkemængde, nemt at se, vi kom uden for sæsonen. Den første time var vi næsten de eneste i den flotte have med dyr rundt omkring. Okser, aber, påfugle, kaniner, lamaer, æsler, miniponyer, høns, geder og får var et sandt slaraffenland for Eskillio, der er en hund efter dyr.
På grund af det lave besøgstal var der også skåret ned på bemandingen og enkelte spisesteder var helt lukkede ned. Vi besøgte den største åbne café eller grillbar, hvor der var tre medarbejdere bag grillen til i alt femten spisende gæster. Det burde kunne lade sig gøre. Indtil videre havde standarden på øen været ganske dårlig, og jeg sansede at dette ikke ville være vendepunktet. Derfor bestilte jeg en Joboburger Menu - ja mackie d's effekten har også ramt Bornholm. Den var udemærket, man kan diskutere om den var de fyrre minutters ventetid værd. - det var den bestemt ikke. Mine forældre fik hver en club sandwich. Et smagsløst stykke kylling med en gul dressing - der vidst nok skulle smage af karry, men på ingen måde gjorde - serveret i den knastørre udgave af en trekantsbolle. Jovist der er også turistfælder i Tivoli, men du skal næsten også ville finde dem så. For det ER fandeme muligt at få god mad til overkommelige priser i Georg Carstensens have.
- i Tivoli har de samlet en masse af Danmarks specialiteter, som selvfølgelig også koster derefter. Kvalitet koster, sådan er det bare. Desuden handler det jo ligeså meget om at brande Danmarks delikatesser til turisterne.
I Brændegårdshaven skulle man så tro, at man benyttede sig af lækker hjemmelavet bornholmsk is som Boisen Is eller Svaneke Is? Men nej. Is fra Frisko. Til overpris.
Hvorfor kan man ikke nyde saft fra Bornholms Mosteri på caféen/grillen i stedet for maskinesodavand?
Charcuterie platte fra Hallegård og ostetallerken fra Gourmet Bornholm?
Karamel Kompagniet skulle også være repræsenteret.
De har yderligere LAKRIDS fra Johan Bülow - hvorfor ikke gøre oplevelsen til noget unikt bornholmsk og få repræsenteret Bornholm bedre i Brændegårdshaven?
De har så flotte og hyggelige omgivelser, for slet ikke at nævne historien, med sig, så jeg vil anbefale at de kigger efter inspiration mod det kvalitetsbevidste Tivoli frem for Hansa Park.
21. august 2013
20. august 2013
HAMMERSHUS - FISKEBUFFET PÅ ALLINGE RØGERI
Hver morgen skulle der hentes morgenbrød og brænde til brændeovnen - og Eskillio var altid frisk på den røde trehjulede.
På toppen af Bornholm med fantastisk udsigt.
Herunder ses de berømte Løvehoveder også kaldet Kamhoveder. Et udsyn der mest af alt ligner noget fra syden af. Tænk sig dette også findes i vores ganske danske land...?
Fiskebuffet på Allinge Røgeri med ALT hvad dertil hører ( dog ikke hjemmelavet remoulade eller kartoffelsalat desværre )! Jeg elsker fisk, men selv jeg fik nok efter denne frokost.
Øens varetegn: den røgede sild. Sidst jeg gæstede øen, var som fjortenårig i 1997 ( samme dag som jeg om aftenen skulle til Michael Jacksons 'History Tour' i Parken ) og derfor også sidste gang jeg smagte silden. Den er kun blevet bedre med mine smagsløgs modnen, vil jeg mene.
Røget makrel, tunsalat og søkogte rejer. Haps!
Ja - normalt starter man jo med silden. Med et fiskebord som dette ved man jo også godt, der kommer en bund på et tidspunkt. Denne mad blev mit endelige med buffetten, men ned kom den!
På toppen af Bornholm med fantastisk udsigt.
Herunder ses de berømte Løvehoveder også kaldet Kamhoveder. Et udsyn der mest af alt ligner noget fra syden af. Tænk sig dette også findes i vores ganske danske land...?
Fiskebuffet på Allinge Røgeri med ALT hvad dertil hører ( dog ikke hjemmelavet remoulade eller kartoffelsalat desværre )! Jeg elsker fisk, men selv jeg fik nok efter denne frokost.
Øens varetegn: den røgede sild. Sidst jeg gæstede øen, var som fjortenårig i 1997 ( samme dag som jeg om aftenen skulle til Michael Jacksons 'History Tour' i Parken ) og derfor også sidste gang jeg smagte silden. Den er kun blevet bedre med mine smagsløgs modnen, vil jeg mene.
Røget makrel, tunsalat og søkogte rejer. Haps!
Ja - normalt starter man jo med silden. Med et fiskebord som dette ved man jo også godt, der kommer en bund på et tidspunkt. Denne mad blev mit endelige med buffetten, men ned kom den!
19. august 2013
FRA YSTAD TIL RØNNE
Morgenmad på færgen fra Ystad til Rønne - næppe noget som helst fra madpyramidens vigtige hylder, men brødet var da i det mindste lidt mørkt.
We cover the waterfront - værelse med udsigt udsigten til maden kunne man ikke klage over.
En tur i det fineste sand ved Dueodde - og et smut i vandet.
Bedstefar havde selvfølgelig taget håndklæde med - her ses han i selv i hvid t-shirt.
Sørens Værtshus i Nexø blev stedet, vi spiste den første aften. Et rasende hyggeligt sted med tanker tilbage på Skagen, men det fungerer nok bedre som værtshus end som spisested. Pizzaen var okay...med pizza topping ( ? hvad er der nu galt med ost? ) og reven skinke ( parmaen havde aldrig genkendt sin slægtning her ), champignon og ananas ( dåse hvad ellers ). Og jeg må da ærligt sige, det er lang tid siden at jeg har følt mig SÅ meget i halvfemserne. A trip down memory lane.
Af det tyske menukort at dømme, tror jeg nu der er ret godt gang i den om sommeren. Og måske er halvfemserne mere i tyskernes smag, som Italien er for de københavnske ganer. Hvem ved?
We cover the waterfront - værelse med udsigt udsigten til maden kunne man ikke klage over.
En tur i det fineste sand ved Dueodde - og et smut i vandet.
Bedstefar havde selvfølgelig taget håndklæde med - her ses han i selv i hvid t-shirt.
Sørens Værtshus i Nexø blev stedet, vi spiste den første aften. Et rasende hyggeligt sted med tanker tilbage på Skagen, men det fungerer nok bedre som værtshus end som spisested. Pizzaen var okay...med pizza topping ( ? hvad er der nu galt med ost? ) og reven skinke ( parmaen havde aldrig genkendt sin slægtning her ), champignon og ananas ( dåse hvad ellers ). Og jeg må da ærligt sige, det er lang tid siden at jeg har følt mig SÅ meget i halvfemserne. A trip down memory lane.
Af det tyske menukort at dømme, tror jeg nu der er ret godt gang i den om sommeren. Og måske er halvfemserne mere i tyskernes smag, som Italien er for de københavnske ganer. Hvem ved?
10. august 2013
TANTE ØST'S BRYLLUP
Klokkerne i Trinitatis Kirken ringede ind for det smukke brudepar, og som sidste gæst fik jeg svinget mig ind på en af rækkerne.
Desværre havde præsten frabedt sig billeder op ved alteret - ellers havde det første kys som mand og kone eller bekræftelsen også været foreviget på bloggen.
Men her kommer de smukke mennesker i hvert fald ned ad gulvet som rette ægtefolk at være.
TILLYKKE!!!
TILLYKKE TIL DE SMUKKE NYGIFTE!!!
DYT TRE GANGE!!!
I Kongens Have var der reception og forfriskninger i form af bobler til alle fremmødte. Her minglede vi, imens brudeparret forsvandt ud med en fotograf for at forevige øjeblikket. - bagefter var der i to hold historisk vandring rundt i Københavns gader med guide.
Den fantastiske bryllupsfest blev holdt på Tribeca NV på Bygmestervej 2, der er en lille oase i Nordvest med masser af rustik italiensk charme og lækker lækker mad.
Antipasti de la casa: bresaola med parmesan, vitello tonnato, salami og tapanader.
Fuldent smagfuldt!
Pastaretten var ravioli med perfekt stegt kammusling, parmesan og trøffel.
Mmmmmmmmmmmmmmm...den smeltede på tungen...!!!
Hovedretten var kalv medhvidløgssmør, asparges og bagt kartoffelmos.
Jeg er ikke den store kødspiser, men dette var perfekt tilberedt!
Foruden de mange nationale som internationale taler var der også en gætteleg for gommen om hans brud - jeg vil bare indskyde, at jeg med mine rødvinspletter havde alle sammen rigtige.
Tre slags ost. Taleggio, pecorino og parmesan.
Så kom vi til brudevalsen - parret havde ikke øvet sig - til stor morskab for alle gæsterne, idet de vidst aldrig helt fandt hinandens takt.
Strømperne blev klippet, buketten kastet og dansegulvet blev skudt i gang!
Der var løbende frisklavede pizzaer i baren til undertegnedes store fornøjelse!
Pizza har de helt styr på at lave!
Desværre havde præsten frabedt sig billeder op ved alteret - ellers havde det første kys som mand og kone eller bekræftelsen også været foreviget på bloggen.
Men her kommer de smukke mennesker i hvert fald ned ad gulvet som rette ægtefolk at være.
TILLYKKE!!!
TILLYKKE TIL DE SMUKKE NYGIFTE!!!
DYT TRE GANGE!!!
I Kongens Have var der reception og forfriskninger i form af bobler til alle fremmødte. Her minglede vi, imens brudeparret forsvandt ud med en fotograf for at forevige øjeblikket. - bagefter var der i to hold historisk vandring rundt i Københavns gader med guide.
Den fantastiske bryllupsfest blev holdt på Tribeca NV på Bygmestervej 2, der er en lille oase i Nordvest med masser af rustik italiensk charme og lækker lækker mad.
Antipasti de la casa: bresaola med parmesan, vitello tonnato, salami og tapanader.
Fuldent smagfuldt!
Pastaretten var ravioli med perfekt stegt kammusling, parmesan og trøffel.
Mmmmmmmmmmmmmmm...den smeltede på tungen...!!!
Hovedretten var kalv medhvidløgssmør, asparges og bagt kartoffelmos.
Jeg er ikke den store kødspiser, men dette var perfekt tilberedt!
Foruden de mange nationale som internationale taler var der også en gætteleg for gommen om hans brud - jeg vil bare indskyde, at jeg med mine rødvinspletter havde alle sammen rigtige.
Tre slags ost. Taleggio, pecorino og parmesan.
Så kom vi til brudevalsen - parret havde ikke øvet sig - til stor morskab for alle gæsterne, idet de vidst aldrig helt fandt hinandens takt.
Strømperne blev klippet, buketten kastet og dansegulvet blev skudt i gang!
Der var løbende frisklavede pizzaer i baren til undertegnedes store fornøjelse!
Pizza har de helt styr på at lave!
Abonner på:
Opslag (Atom)