14. marts 2011

Pre-påsketur til provinsen

Svirelivet tager nu sjældent til udkants-Danmark, (der jo ifølge politikerne er betegnelsen for alt det, der ikke er København ) men da det var bedsteforældrenes niogfyrreårs bryllupsdag, lagde vi vejen forbi. Og hér spirrer foråret. Og hér svirer man. Med gasgrill. Dejligt.
Imens anden stegte havde vi tid til at kigge i håndarbejdemagasiner fra firserne med smarte tips til lommer eller knæ i svirebuksen, forårsbaby ( hvem er ikke det?) eller til moleræseren ( denne ramte ren plet: sieg sejl!).
Forret i form af tunmousse og wieswein.
Hovedret af and, flæskesteg og rødvin.
Så skulle de niogfyrre år være fejret. BUM.







11. marts 2011

COPENHAGEN FOOD


Hvis du ikke allerede abonnerer på dette, er der her et tip til tips om Købstadens kulinariske delikatesser, lækre overskudsretter til hjemme, læsestof til de kolde nætter og vigtigst af alt inspiration til en næste sviretur.
Køb det!

Paulaner, patate pizze



Imens vi venter på udendørsspisesteder og kolde øl i varmen.

Kom så, forår!

Vietnamesiske forårsruller.



8. marts 2011




Efter at have fået varmen melder sulten sig i maven. Og spørgsmålet om, vi skal hjem eller jage vildt i byen? Hvortil man selvfølgelig svinger sig op i sadlen på jernhesten, tager til midnatsbøffer i en spøgelsesby af en wild wild West restaurant og slukker tørsten i campari.
Tirsdag er jo lig med lille onsdag.
Rolling rolling rolling! Rolling rolling rolling RAWHIDE!!

ISTID




TYVEK
Atter istid i Købstadens havn!
Det er næsten ikke til at bære, at foråret stadig lader vente på sig.
Hvad gør man så? Tjohh..
Man tager såmænd til punkkoncert på Loppen og hopper sig varm til byens billigeste bajere. En ganske almindelig tirsdag i marts. Nærmere betegnet den ottende totusindeogelleve.



ICEAGE

6. marts 2011

Fischers Pastaværtshus

Lørdag aften havde vi bestilt bord hos Fischer på Victor Borges Plads, 2100. Vi fik fritteret torsk med citron før den obligate pastaret med insalata. Til sidst mozzarella e proscuitto. Naturligvis Campari og Fischers Prosecco. Mmmm. Maden hvade, som sædvanlig, et passende flow, mens drikkevarerne lod vente på sig.



5. marts 2011

Foråret - som det forholdt sig på Forårsudstillingen

Og det blev første strejf af foråret og derved tid til Forårsudstillingen på Charlottenborg.
Der var gratis adgang på åbningsdagen, hvilket godtgjorde valget om at tilbringe dagen inden døre frem for udendørs i forårets frostsolskin. ( - stadig med isflager på kanalen )
Som forårsblomsterne tittede frem i ude det fri, fandt vi da også et par spirrende fund i bygningen.


3. marts 2011

25. februar 2011

Copenhagen Art Fair 2011

Vi var blevet inviteret til kunstmesse i Falconer Centret fredag d. 25.02.11. Noget af det eneste der fangede vores opmærsomhed var kunstnergruppen kon.trast med deres interaktive stand. Her kunne man blandt andet opleve Julie Nymanns fantastiske 3D-landskabs-/natur-billeder. SÅ flot!




En enkelt anden stand fik smilet frem på læben.







DIG IN i DGI-Byen


Svirelivet tog en tur i DGI-Byens spa en fredag aften til romersk saunagus tema. Da vi tog den sene tid, var der rigelig tid til at tage buffetten med i købet. All the way or no way.
DGI-Byens restaurant Vestauranten er bestemt et besøg værd - hvis man ellers kan finde den. Skønt vi gik 'den grønne mil,' kom vi på vildspor. Nuvel, vi fandt den.
Vestauranten er indrettet i tiltalende nordisk tema, og man føler sig straks hjemme. En bemærkelsesværdig detalje er deres gennemsigtige walk-in vinkøleskab ved indgangen. Eller det formodede vi, det var, men efter en af tjenerne ikke lukkede døren efter at have hentet vin, var vi ikke længere så sikre. Smukt så det ud, og man fik omgående lyst til at kigge ind.
Ordet buffet klinger i vores øre ikke udsøgt lækkert, men her må Vestauranten siges at have gjort vores forudindtagelser til skamme. Få men dejlige retter. Blomkålssuppe, unghanebryst med rodfrugter, stegt vildt, romainesalat med parmesan og stænk af cæcarsalatdressing, kartofler med baconstykker, purløg og rygeost, rødbeddesalat med smuldret feta og laks med æble og fennikel.

19. februar 2011

Vild bjørn på Gråbrødretorv

Huks Fluks havde været tidligt oppe, da de, som en del af Wondercool Copenhagen-festivalen, serverede helstegt vildsvin fra kl 12.00 lørdag d. 19. februar.
Et udemærket forsøg på at forandre februar fra kedelig til cool, som de siger.



3. januar 2011

Il ( knap så ) Peccato


Svirelivet lagde vejen forbi centrum for noget føde, der ikke var fast food.
Desværre var linguinien så al dente. at vi nær havde haft brug for et dental job..