1. marts 2017

KEEN KEEN PÅ KIIN KIIN

 Nogle gange har man bare brug for en oplevelse i østen for at overleve den kolde vinter i København. Vi tog en tur tilbage til fantastiske Kiin Kiin i Guldbergsgade/Møllegade.

Loturrod med palmesukker.
Spise pose med nødder med spor af rejer.

 Padan the af citrongræs med palmesukker.
 Cashewmarengs med wasabi yoghurt. En stor bowle af sorte sesamfrø og overskud blev præsenteret ved bordet, sat i omdrejninger og to marengs kom op til overfladen. Magic.
 Cocktail på mango og mørk rum med lycheeskum. Lycheefrugt og mynteblad som garniture.

Salaten blev lavet ved bordet, hvor alle ingredienserne kom ind på en bakke. Marinaden blev mortet ved bordet.
Mien kam salat. En eksplosion af smage: fiskesaucens umami, det syrlige grønne æble, det søde palmesukker, den friske ingefær, jordnøddernes fedme og biddet fra chilien.
Kylling satay - jordnøddesace-is med pickled ingefær, grønt æble på en bund af sprødt sprødt kyllingeskind. Det hører til sjældenhederne, at man kan smage kyllingeskind når man indtager is. Sært, men godt.
 Kao Tom - verdens bedste æg. Intet mindre. Rørt æg i kyllingefond med sprødstegt skive hvidløg med vibrerende dansende flager oven på, da saucen blev hældt over. Levende, smukt og guddommelig smag.
 Nam prik num - fucking stærk - aubergine med ung chili og stærk svær.
Snack fra Chiang Mai: pølse af kylling og citrongræs med pickled kål på toppen. 
 Tom yam suppe på hummer, rejer, chili og ingefær. Sprøjte med tofu. Suppen skulle indtages uden ske for at vi kunne dufte suppen bedst muligt. Den duftede vantittig godt! - men vi havde også hele hovedet nede i den meget runde skål. Vi skulle selv sprøjte nudlerne af tofu ud i skålen. Instant nudler. 
Rejechips - fra nu af skal alle rejechips indtages med mayonaise. 
Lækker meatsy - overraskende grøn - bolle.  

Spicy salat med candyfloss, brøndkarse, grønne æbler, laks og magic. Saucen blev mortet ved bordet.
Magic!
Pad tai - med kammusling, peberfrugtskind og løg og tamarin med sur-sød sauce. 

Red curry - selvfølgelig Kiin Kiin style - frosset med flydende nitrogen, så det blev en red curry-is med hummer og avokado. En dish der står levende og ryger i takt med dit åndedrag. Den gennemsigtige tallerken er halv fuld af vand, hvilket gør retten endnu mere levende. Den duftede himmelsk!
 Oksekød med massaman curry med mere peanutnød i, så den bliver mere sød end stærk, med kartofler og grønkål bagt i ovnen i en time og hurtigt friteret.
Citronsorbet (sygelig sød og sygelig sur) og basilikumsorbet (vidunderlig frisk) med marengs, stegt basilikum og friske urter.
Banankage med kokosflager og saltet kokosis lavet på flydende nitrogen, karamel og rå kakao på siden.
 Detalje for dem der ikke er klar over, hvad battet på toilettet skal bruges til, men døren mangler en lås. Det er låsen. Cultural conventions. Det er ikke til at slå, de der kommer ind.

Vi elsker jer Kiin Kiin. 
Namaste

Ingen kommentarer:

Send en kommentar