26. november 2014

NU' DET JUL IGEN - NU' DET JUL IGEN!!!

Stormagasinerne starter julen tidligt. Tidligere og tidligere siges det.
Så hvornår må man selv gå i gang med juleriet og bryde lidt ud af hverdagens hjul?
Mit pejlemærke er Centralhjørnet
Når de er kampklar, er det kosher at jule. Ovenfor ses noget af deres udendøre dekorationer - jeg kan ABSOLUT anbefale at træde et smut indenfor og nyde en sodavand eller andet. Dekorationen er så fuldkommen, at det føles som at være Chip og Chap i Mickeys juletræ. Prøv det.

Det ligger lidt til den gængse holdning, at man skal hade julen - som MC Einars 'Jul, det er cool,' skønt den stadig minder mig om klippe-klister-dage i folkeskolen og derfor stadig et foretrukkent hit når der pyntes, bages eller klippes.
Jeg vil gerne indrømme, jeg ELSKER julen! Ikke nødvendigvis gaveræset og de transportmæssige forsinkelser. Men jeg elsker hyggen, lysene, samværet omkring juleklip og julebagning, kaneture ( dog med hest og ikke rensdyr ), julestuer, varme sokker, betænksomheder, overraskelser, maden, SOVSEN, traditionerne, børnenes fantasi og tro på julemanden og nisser. - det er næsten som at blive et barn igen, når man ser lyset i deres øjne. 
Sidste år nåede vi ikke at jule så meget på grund af flytningen. I år tager vi hundrede procent revanche!
Julekassen blev fundet frem i weekenden, og siden har Eskillio og undertegnede pyntet op. Selvsagt mener førstnævnte, at alt bør være på hans værelse. Når man pludselig går fra en to værelses på 54m2 til en fire værelses på 91m2, går det op for én at alt det julepynt man mente, man havde rigeligt af slet ikke er så tilstrækkeligt endda. Faktisk på ingen måde hvis Centralhjørnet er målestokken. 
Nåh det er der råd for. 
Sidste år nåede vi ikke at være konkurrencedygtige med de andre beboere i boligblokkene. I år tager vi føringen. Farvel til privatliv og mørke aftener med stearinlys. Goddag til kodyl elregning. 
We're in it for the win.
Momse hentede drengene fra vuggestue, idet det var min sene dag på universitetet. Jeg nåede hjem med tre lyskæder i flere knuder og filtrede dem op på altanen. Trak strøm gennem vinduet og satte solen til lige i tide til, at drengene vendte hjem. Lavede sprællemand på altanen - jeg kunne intet se ud - løb derefter ned og tog imod. Eskillio grinede fra han stod ud af bilen, en latter som var han i chok, løb op ad trappen, smed støvlerne og løb ud på altanen. Lysenes fest. Børnenes fest. 
Eskillio var fuldstændig elektrisk og strålede om kap med showet på balkonen. 
Ja ja normalvis er vi 'Less is more,' men i denne tid er vi 'Yes is more!'
Det er vores altan til venstre, der brænder ud. Endda kun med to af lyskæderne tændte.
BEAM ME UP SCOTTY!!
Nu glæder vi os til lørdag, hvor Julemanden øjensynligt kommer med toget og hilser på byens børn. - DSB er åbenbart mere punktlige end rensdyr. Men sneen er jo heller ikke faldet endnu.
Glædelig juuuuuul!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar