28. maj 2020

BALLERUP : COVID-19 : DRIVE IN KONCERT MED ALTID FANTASTISKE HR. SKÆG Disse karantænetider sætter gang i kreativiteten for kreative kulturindslag. Kunstnerne der laver hjemmekoncerter som mega seje Oh Land, geniale Teater Fantasterne Stine Q Pagh og Ditte Ylva Olsen der performede 'Lille Frø' live som mine drenge vred sig af grin til i sofaen, min musik på højniveau gymnasieven Thomas' indslag til karantænelivet med familien eller min ven Uffes patreon med eksklusive ting og optagelser af Palle til les patrons.
Selv har jeg ikke haft den største lyst til at sidde i en bil, høre koncert fra en mand med en guitar på en scene over en frekvens på bilradioen og at afvikle Mads og Monopolet på denne måde virker også som et mærkeligt metaniveau. Men point for kreativiteten og det nytænkende.
Der har også været folk, der har misforstået dette "samfundssind" og skummet fløden. Har du ikke læst anmeldelsen af Cinematekets Drive in oplevelse, så gør dig selv en tjeneste og gør det her. Jeg elsker Cinemateket, men hvordan de - med deres ellers altid lave priser for gamle film - kan vise 'Blinkede lygter' (2000)  til 300,- per passager, er mig en gåde. Det virker  unødvendig grådigt og ja, usmageligt. 
Nuvel.
Jeg havde set opslaget før, og overvejet det, men købte først billetter da The French Connection kontaktede mig. Jeg må indrømme, jeg synes Hr. Skæg er vidunderlig når det gælder om at lave kontakt til børn. Vi har været til to arrangementer med ham før, og mine drenge forguder ham. Så jeg var spændt på, hvordan han ville løfte denne opgave.  
 Det skulle være en overraskelse for drengene, da vi kørte afsted mod Ballerup med Momse og madkurven pakket. Den mindste blev ellevild, da han så scenen med det velkendte bagtæppe - den ældste havde med sine førsteklasses øjne fået et glimt af billetten, og havde selvfølgelig læst destinationen. Vi tunede ind på radiofrfekvensen, Momse satte sig om på bagsædet og vi ventede spændt. Vi havde kaffe på tipoldes kande og vores vandflasker med.

Vandflaskerne er ikke vist her, da bloggens største fan og stalker stadig lever sit liv efter bloggen. Det er både very sad, at hun efter seks år stadig ikke har andet at lave, og samtidigt må jeg jo konstatere at jeg må være så mega sej siden hun tilrettelægger sit liv efter undertegnede. Så tak for din loyalitet gennem seks år Teenageren! Vores besøgstal havde aldrig været det samme uden dig! Men i denne verden bør man give props til de kvinder, man inspireres af eller står på skuldrene af. Det er det eneste seje/anstændige at gøre. At hugge ideer og meninger uden at kreditere den rette for det, er jo bare super dårlig stil. Kildehenvisninger, du ved. Der er så latterligt mange kvinder gennem tiden, der ikke er blevet anerkendt for deres ideer, tanker og arbejde. Søstermentalitet. Jeg bruger hver en mulighed for at tale en anden søster op. 'There's a special place in hell for women, who don't help other women," som  tidligere udenrigsminister og diplomat Madeleine Albright sagde.
Hovedet på bloggen: Stå ved, at du kan lide/elsker/ikke kan leve uden/er besat af Svireliv og vær åben om det!  - eller lev dit eget liv. Det er selvfølgelig også en mulighed.

Det samme gælder for termo-kopperne, de er heller ikke vist her af samme grund. Men jeg aldrig køber to-go kaffe af hensyn til klimaet og ressourceforbrug.
Man kunne bestille mad og drikkevarer på forhånd, og ved indgangen fik man også menukortet. Men hvis man, som jeg, gerne vil sikre sig, at ens børn får økologisk kost så må man pakke maden hjemme fra. 
Sandwiches med cashew-pesto, daterino tomater, ost, pølse pg agurk - drengenes absolutte favorit til madpakken blev hurtigt sat til livs. Hvor jeg havde regnet med én til hver af børnene og to til de voksne, blev det i stedet to til hver af børnene og én til hver af de voksne. Ja ja. De er jo også i voksealderen. 


 Hr. Skægs nærvær kan ikke stoppes af Corona. Med dyt, blinkende lygter, arme ud af vinduet og senere det meste af kroppen, blev det en virkelig interaktiv koncert, som drengene helt sikkert vil huske. "Ih altså det ser ud som om, I vinker med armene med alle vinduesviskerne," udbrød Hr. Skæg, da det begyndte at regne. 

De næste to billeder er taget af Heidie Lykke Atelier:
 Det har været en mærkelig tid for os alle. Derfor har taknemmeligheden også været stor, når nogen har taget det på sig at gøre noget for andre. Dette vil de blevet husket for længe efter COVID-19's sikkerhedsforanstaltninger. En tur til Hr. skægs Drive In i Ballerup kostede 300,- per bil, hvor nye sange fra Hr. Skægs Hotel blev sunget. Det vil sige, man kunne fylde bilen med fem glade gæster. Dét er samfundssind og vidner om en ægte lyst til gøre noget for andre. 
- til sammenligning havde fem gæster til 'Blinkende Lygter' i Nordhavn havde kostet 1500,- 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar