1. maj 2013

MANFREDS I MIDDAGSSOLEN

 Med frostbidte fingre indfandt vi os på de udendørs pladser ved Jægersborggade 40 - nemlig Manfreds og Vin - til en bid mad og vinmenu.Vi startede med blåmuslinger syltede i paprika og chili. De økologisk opdrættede muslinger var nogle ordentlige og kødfulde krabater! Chilien klædte dem godt, dog er jeg ikke sikker på, om paprikaen lige var mig. Brødet var som altid fantastisk! 
 Vi delte en smuk og indbydende anretning oksetartar fra Mineslund med brøndkarse, sennepsemulsion og rugbrød. Og lad mig sige en ting, når man får en sådan drøm af en bid i munden så forstår jeg udemærket konceptet rawfood. Ja for fanden! Det bløde rå kød blandet med fedmen fra mayonnaisen i emulsionen og det lille spark fra senneppen, det stærke i brøndkarken og lækker knas i form af det ristede rugbrød som finish i hver bid. JA TAK.  

 Herren fik dagens ret af okse, confiterede kartofler og syltede løg.Undertegnede fik selvfølgelig Sødam kyllingelever - en selvfølge fordi jeg ELSKER indmad og altid vælger dette, når den mindste chance byder sig - med stegte løg og syltede bergamotte.
Leveren var lynstegt og cremet rå i midten.
Bergamotte. Ikke just noget man støder på til hverdag - med mindre man selvfølgelig er the-drikker. Og dét er man ikke. Vi spekulerede lystigt retten igennem, hvad den bismag dog var? Tankerne faldt lidt hen på noget anis-agtigt og så alligevel ikke? Vores yderst behagelige tjener tog lystigt imod vores gættekonkurrence og prøvede med et smil på læben at få os på rette vej.
Earl Grey?
We were way of.
Nåh? Virkelig? Hvor interessant.
 Som en god afslutning på en god frokost tog vi et par desserter til deling.
 Hyldeblomstgranité med æble. Passionsfrugt og chokolademousse.

                                                                                         VELBEKOMME!!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar