21. maj 2022

HAVE MEDLEY : BLOMSTER OG RABABER : SAFT OG CRUMBLE

 
Sommeren er endelig landet! Haven ændrer sig dag for dag - det grønne er på bare få uger fuldstændig eksploderet, og nye blomster springer ud i fuld flor. Det er gaven, der bliver ved med at give at flytte ind i en have om vinteren. Jeg har helt sikkert ikke set alt, hvad den kan endnu. Men hver dag er en ny fornøjelse. Eksempelvis er det krogede og kravlende træ op ad udhuset sprunget ud som en blåregn. Den dufter vidunderligt, og er så smuk. Hellooo wisteria!!
Græsplænen bugner af bellis og dandelions. 
Kæmpstenbræk, de også er et andet sted i Have 1.
Laurbærkirsebær - duften er fantastisk, selv om buske optager så meget af haven at den burde betale husleje. 
Clematis er på en uge gået amok. Slap af, hvor er det flot!

Forglemmigej. De er både i Have 1 og Have 2. Jeg elsker dem.
Altså jeg elsker jo kornblomster. Så at opdage denne bjergknopurt under en af rosenbuskene - jeg er egentlig okay ligeglad med roser. Olde har én, der dufter helt berusende, men jeg finder helt klart andre blomster smukkere roser. 
I Have 1 og i Have 2 er disse skudt i vejret, og sørme så om ikke det er bonderoser. De er klart en af mine favoritblomster. 
Klokkeskilla - Blue Bells - og resterne fra fastelavnstønderne brugt som snor i nyttehaven. 
Egne jordbær og ikke bare de svedne skovjordbær fra altanen. 
Radiser pibler op.
Solbærbuskene varsler mange bær. 

Firkløvere i håndfulde. True. Vi har håndfulde af lykke. 
Guldregn. Giftig ja. Men gudesmuk.

Vild kørvel.
Skovjordbærene fra altanen kom på græs. Jeg har plantet dem rundt omkring i haverne, så drengene kan blive glædeligt overrasket når de finder dem. 
Nerie. 
Det her bliver åbenbart til en væg af tobakspibeplante - bladene bliver ret store. Før den skød blade, satte jeg kulørte lamper op. Jeg glæder mig til at se, når den står i fuld flor. Måske er det genialt - måske skal lamperne rykkes fordi, de ikke kan ses. Vi får se. 

Rabarberne her er kæmpe. Jeg så en pose rabarber i brugsen den anden dag. 20kr. for posen. Der skulle tre af de stængler til én af mine, og så er længden ikke engang taget med. Any way jeg lavede saft, isterninger, is og frøs noget ned af mine rabarber i dag. Den mængde har kostet 200kr. Jeg skar stænglerne i små stykker. Lod dem koge i rigeligt vand og sukker - smag selv til. Man kan også søde senere. Hvis man bruger saften til drinks, har man måske ikke lyst til at søde alt for meget. Til de hjemmelavede is, lagde jeg noget frisk timian fra haven i. 

Papadelle med brokkoli og parmesan. Rabarbersaft. 
Rabarber crumble med creme fraiche.