Sider

19. august 2011

Noma - denne gang til stor frokost


Så var det atter tid til at spise på verdens bedste restaurant, noma, og spændingen var næsten uudholdelig!
FOR SATAN HVOR HAVDE VI GLÆDET OS!!


Som sidst stod en af snacks'ne allerede på bordet.
Maltknækbrød...men der var et eller andet underligt ved blomsterne...de glinsede ligesom lidt i lyset...?



Og minsandten om ikke der gemte sig en snegl i blomsten. Godt.



Et par gengangere.
Til venstre: Havtornlæder med hybenroseblade syltet i et år.
Til højre: Friteret mos. Spises som regel af rensdyrene i Finland. Og nu også af os.



Småkage af spæk og solbær med gran.


Fiskerne havde denne morgen været heldige at fange fjordrejer til noma.
Og noma vil jo helst servere maden så 'fresh' som muligt. Så her er LEVENDE fjordrejer, der skulle dyppes i cremefraiche og spises LEVENDE.
( Ikke alle ved bordet gennemførte. Specielt ikke da den cremede reje var to cm fra undertegnedes mund, og besluttede sig for at headbange cremefraiche ud over bord og medspisere. Doktor Pastis satte den til livs. )



Amagermad: Rugbrød, brøndkarse og kyllingeskind.


Blåmusling i blæksprutteblæk.


Et par klassikere:
Til venstre: Ægget indeholdende syltede og røgede vagtelæg ( for at se åbent æg tryk her )
Til højre: Grøntsager i spiseligt jord. Radiser og gulerødder.


Nomatoast: Skindet på en andefond, urter, rogn og kiks.



Til venstre: Friteret porre.
Til højre: Muikku ( finsk fisk ) i æbleskive med syltet agurk i midten.




Nomabrød.
Smør af gedemælk. Fedt med svinecrumble.




Og nu går vi i gang med retterne!!

Skiver af grønne jordbær og salatrod. Gel af grønne jordbær. Sauce af skovsyre.


Kabbekød. Gelé af tang og strandsennep. Rapsolie i bunden.





Kammusling fra Norges vestkyst. ( Først nedfrosset, dernæst dehydreret. )
Brøndkarse med bog, spelt, hvede og byg.
Blæksprutteblæk med tangolie.



Næste ret: TARTAAAAAAARRRR!
Tartar af skrabet mørbrad, løgringe og peberod. Knust enebær. Skovsyre og estragon-emulsion.


Blomkål stegt i smør med gran. Når gran steges med, frigiver det olier. Sauce af valle skilt med granolie. Letpisket flødeskum smagt til med peberod.





Løg med timian. Sauce af stikkelsbær og timian.


Sandart dampet i sommerkål, der er blevet grillet. Smørpocheret bladbede. Spæde sommerkålblade og ruculablomster. Puré af jernurt. Sauce og skum lavet på fiskeben.




Så skulle der laves mad. Ved bordet. Af os.
280 grader varme "pander" blev båret ind, hvor vi slog æg ud på hø-olie og rapsolie.
Efter halvandet minut ringede "æggeuret", og vi tilsatte smør, løvstikke, zucciniblomst og urter. Tjeneren serverede en sauce af urter, og vi knækkede den krøllede kartoffelchips ud over.
Sikke et mesterværk!








Brisler med kantareller. Grillet salat og katarelsauce.





Enebær-is og rabarbarkompot. Sødskærm og skovmærkeskal.




Gammel-dansk-is med skovsyre og mælke flager.




Øllebrød med skyrsorbet og rugbrøds-crumble.




Karameliseret røget benmarv. - en virkelig tung satan. Sådan ville slagterens bolcher smage, skulle han fremstille noget sådant.


De bedste chips i verden.
Kartoffleskiver overtrukket med mørk chokolade, strøet med fennikelfrø.


Nomas flødeboller med valle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar