Sider

23. juni 2012

...:::...HAVE # 7 : GEAR...:::...


Vi udvider udekøkkenet i haven. Vi har nemlig fået nyt gasblus, FOKER GAS GRILL. Nu kan vi rigtig lave mad under åben himmel og er ikke længere afhængige af at skulle grille alt - selvom det nu også er dejligt. Det varer ikke længe før vi kan grave de første kartofler op og så er det jo skønt at kunne koge og spise dem med det samme.





De fede duer, som holder til i haven, æder alt hvad de kan komme til. Det er ret irriterende at komme ud i haven og se, at de har ædt en hel række spidskål, rosenkål og alle vores broccoli. Så er det op med ANTI-BIRD NETTING!!!

GÅ VÆK!



21. juni 2012

...:::..::..FROKOST : HANSENS GAMLE FAMILIEHAVE..::..:::...

I Hansens Gamle Familiehave serverer de hummer. Du kan selv vælge fra bassinet. Det var ikke derfor vi var der denne dag. Det var en proper frokost vi var ude efter (sådan en med rugbrød, øl og snaps, du ved). Det serverer de også. Vi fik Hansens Frokostanretning. De kan sagtens finde ud af at stege rødspætter og flæskesteg, røre remoulade og krydre fedt, og de er også dygtige til at servere maden, så dér kan du trygt tage hen. I nogle af de andre små haver foregår det lidt anderledes. Nogle dage efter var vi til øl og jazz i M. G. Petersens Familiehave (vi er holdt op med at spise der, når visse tjenere er på arbejde). Det er sgu nogle underlige tjenere de har, og nogle meget usædvanlige serveringsmetoder nogle af tjenerne benytter sig af. Hvis jeg bestiller en kurv pomfritter, forventer jeg i hvert fald, at tjeneren ikke spiser af dem på vej ned til bordet. Det kan man blandt andet opleve i M.G. Petersens Familiehave. Jeg gætter, at de ikke giver deres ansatte frokostpause, siden de er nødt til at spise gæsternes mad. Det er sgu lidt ærgerligt, for stedet er egentlig hyggeligt nok. Vi vender formentlig tilbage til begge steder i løbet af sommeren.








7. juni 2012

...:::..::..KYLLING VOL 3 : SUPPE MED PORRESTRIMLER..::..:::...

KYLLING VOL 2 nåede desværre at blive fortæret før kameramanden kom. 
Jeg kan afsløre, at det var lårene der blev afmonteret, grillet og spist. 

KYLLING VOL 3 - Så var der skrog og vinger tilbage. 
Perfekt til en god suppe med grøntsager og masser af porrestrimler.





...:::..::..KYLLING VOL 1 : I CITRON- OG ANSJOSFLØDE..::..:::...

Inspireret af Dr. Pastis og Irma præsenteres her Kylling i citron- og ansjosfløde
Kyllingebrystfilleterne afmonteres, skæres i mindre stykker og brunes. Ansjoser, fløde, grøntsagsfond og revet citron på panden. Derefter citronsaft og dild. Serveret med nye kartofler og dampet spidskål. Tak til Dr. Pastis!





...:::..::..KEBAB..::..:::...



Kebab med oksekød, løg, salat, tomater, agurk og cremefraichedressing.



...:::..::..KYLLING I KARRY..::..:::...

Mmm.. Jeg er sikker på, at kyllingen er meget tilfreds med mødet med en god karry med masser af ingefær og korinander. Jeg er i hvert fald glad.


...:::..::..Malmö : Årstiderna i Kockska huset..::..:::...


I Jørgen Kocks hus i Malmø ligger der i dag en restaurant med tilhørende festsale, og her var vi inviteret til 70års fødselsdag. I 1500-tallet boede møntmester Jørgen Kock her og hele danmarks produktion af mønter foregik her, fortalte en af tjenerne. Det er et fantastisk flot hus med masser af historie, som tydeligt kommer til udtryk både ude og inde. Og så serverer de fantastisk lækker mad, skulle jeg hilse at sige. Der er indgang fra Stortorget, et par minutter på gåben fra stationen.






 Den smukke kage have restauranten dog ikke lavet. Den var hjemmelavet af en af gæsterne specielt til fødselaren.


KUALA LUMPUR DELIGHTS

Danmark og dansk er godt, men der er nu intet som at krydse et par oceaner, staa ud af flyet i Kuala Lumpur, blive omklamret af den tropiske hede og saa saette taenderne i den asiatiske spise: ris!

Et smut i Chinatown byder paa sweet & sour fish fillet med steamed rice. Det er maaske ikke gourmet, men det smager herligt. Og saa er der Ray-Ban solbriller, Mulberry tasker og de aller, aller nyeste film paa dvd indenfor en haandsraekke...









2. juni 2012

MIDDAG PÅ MADKLUBBEN VESTERBRO

 Vi blev samlet på Vesterbro for at hylde en færdigbagt reviser, der netop havde talt sin opgave op. Det blev Madklubben. Som det også fremgår af kortet vælger man selv ( som på de andre restauranter i kæden ), om man er til en, to, tre eller fire retter og man sammensætter selv sin menu.
Vi havde en sød, smilende og meget hjælpsom tjener, som straks spurgte om vi ønskede en stol til Eskillio - allerede ved indgangen var værten utrolig opmærksom og fandt en plads indendørs til Eskillios cruiser. Vi er jo danskere og "vi ve' jo bar' ikk' vær' te' besvær" ( jeg regnede måske med at skubbe det monstrøse køretøj uset ind under bordet - umuligt - eller at den kunne stå i gården i håb om, der ved hjemturen ikke lå en sovende overlever fra Distortion ), men dét havde de helt styr på. Stedet ér også enormt, så det er forståeligt nok at de var så "rummelige". 







 Herover Krabbesalat med agurk, kinaradise, tomat, mynte, basilikum, dild og brøndkarse. Den var god cremet, men basilikummen var ikke rigtig til stede desværre.
Herunder Brættet med norditaliensk salame, sennep, syltede rødbeder og løg.

 Bøffen - grillet oksefilet med asparges. Som var perfekt stegt, hvis man er til den røde stegning. ( Det er jeg selv, men det var spiseren ikke ) Og siger man ikke noget, er det jo dét man får. Men det havde været fint at spørge, hvordan man ønsker sin bøf.

 Jeg fik Kulmule med artiskok, tomat, oliven, fennikel og sennepssauce. En god sammensætning der desværre manglede salt og lidt karakter. Det mest fremtrædende på tallerkenen var de forskellige oliven, og det er egentlig lidt synd.
 Grillet lammeculotte med urtemayo og sommerratatouille - den sad til gengæld liiiige i skabet. Lækkert stegt kød og lækre grøntsager.
 Nye Kartofler er noget, man bestiller ved siden af. De var meget velsmagende med purløg, løvstikke og citron. Retterne er små, så tilvalget er nødvendigt og vi nåede op på tre styks.





En bombe af en dessert: Chokolademousse med appelsin og knas.
Skovbærsorbet med råcreme. En god smag af friske bær.
Vinderen af desserterne: Koldskål-iscreme. Koldskålsorbet med jordbær, sprød chokolade og kammerjunkere. Det var et absolut hit! Og igen valgte jeg forkert. ( Der altid er én ved bordet, som vælger noget, men altid hellere vil have hvad de andre sidder med. Og vedkommende kan bruge hele aftenen på at brokke sig, indtil én forbarmer sig og bytter tallerken med vedkommende. Jeg PLEJER altid at sidde med den bedste tallerken ved bordet menuen igennem. I'm loosing my touch...men jeg brokkede mig ikke over mit valg. Noterede i stilhed blot min sammensatte menu til næste besøg. )
 Ost. I min verden slutter man af med ost. Velvidende, at kroppen har brug for sukkeret i desserten til at komme sig over menuen. Det siger Bo Jacobsen også, men jeg foretrækker stadig min ost til sidst.
Der var valget mellem Comté lagret i ni måneder og Comté lagret i toogtredive måneder.
"Det er jo de færreste, der kan modstå et stykke Comté," som Claus Meyer jo siger, og jeg er ikke én af dem.