27. september 2013

STICKS 'N' SUSHI PÅ ISTEDGADE MED VEGANEREN

 Den gæve veganer var frisk på at nyde lidt sol efter den obligatoriske overståede kilometers svømning. Det blev Sticks 'n' Sushi på Istedgade, der stod for skud.
Jeg fik rabarberbrus brygget af Ebeltoft Gårdbryggeri med hele rabarber, citron, økologisk rørsukker og polynesisk vanilje. Veganeren fik cox orangeæble-blomme saft fra Bottlegreen.
Herunder ses Veganerens Greenkeeper - hun var ikke så sulten, så derfor tog de de stegte grøntsager og tangsalat af menuen - til en forhandlet pris. Det skulle ved betalingen vise sig, at de fem kroners besparelse næppe var noget at råbe hurra for.
 Tofu, avokado og svampe. I kinaradissen var det hummus af edamebønner, som var rigtig god.
Undertegnede fik hosomaki ( små ruller ) med avokado og med laks og koriander.
Uromaki ( inside-out-ruller ) Dreamy California Roll: surimi, miso-aïoli, avokado, agurk, tang, rullet i sesam, blå birkes, chili og shiso.
Crispy ebi roll: Tempurareje, avokado, spicy sauce og unagisauce rullet i sesam.
 Andehjerter med hvidløgssmør - ja gæt selv til hvem.
 Spicy misosuppe med laks, tofu, kimchee, shiitake, forårsløg, wakemetang, chili og koriander.

 Småt og Sødt:
Hvid chokolade med sød miso og poppede ris. - ganske udemærket.
Mørk chokolade med karamel og ristet sesam. - for vammel til vores smag.
Raw food-kage med økologiske paranødder, dadler, kokos, appelsin, kakao, gojibær, matcha-te, spirulina, kardemomme og kanel. Pyntet med limecreme af cashewnødder og kokos. - selvsagt faldt denne liiige i Veganerens smag. Undertegnede smagte naturligvis på den og kæmpede så med anafylaktisk shock på sidelinien.

8. september 2013

TOUR DE IS DEN SIDSTE SOMMERDAG

 En tur til tigertræning og så et smut til det mondæne Østerbro for at smage HVIIDS's sortiment af ispinde på Olufsvej 6 på årets sidste sommerdag. 
 Manden snuppede en vaniljeis med mørk chokolade og krokant.
 Jeg selv snuppede en frisk og lækker jordbærsorbet med mørk nøddechokolade.
 Eskillio tog en hyldeblomstsorbet med chokolade.
 Endelig delte vi alle tre en vanilje is med jordbærchokolade med kokos.
 Og hvadgør man så, når man næsten har været hele vejen rundt og skammen forbyder én at gå ind i butikken for at købe mere?
Man finder den næste udbyder. Nærmere bestemt Café Det Vide Hus på Gothersgade 113.
Lemonsorbet med lakridschokolade og rabarber med chokolade og frysetørrede hindbær.
GLÆDELIG SIDSTE SOMMERDAG!!

3. september 2013

INGOLFS KAFFEBAR - HVA(')BEHA(GE)R - PÅ AMA'(GE)R!

 Som nævnt et par gange før ( måske fordi det er småt med virkelig GODE steder på Amager, eller det er især derfor ) så er det altid anbefalelsesværdigt at besøge Ingolfs Kaffebar beliggende mellem Sundbyøster Plads og Sundbyvester Plads.
Ofte finder man et par ting på kortet, man kan være interesseret i. Sådan har jeg det i hvert fald. Men hvor er det dog rart at rammes af dilemmaet: HVAD FANDEN SKAL JEG VÆLGE???!!!
Det hele er jo så lækkert og indbydende på Ingolfs, at man med sikkerhed bliver lykkelig for sin endelige beslutning og med sikkerhed alligevel sidder og savler i nabobordet, som har bestilt noget andet,'s tallerken.
Jeg var splittet mellem den bornholmske skinke fra Hallegård, da jeg jo netop havde gæstet Bornholm, men så åbenbarede gedeosten sig...for satan. Det sker HVER gang. Jeg kan have truffet mit valg, og ovenikøbet være fuldt ud tilfreds omkring det, indtil de smider gedeosten - der jo fuldstændig rydder bordet. Altid. Så jeg måtte jo gå med den gratinerede gedeost på ristet rugbrød. Og jeg fortrød ingenlunde! Der var rigeligt af den med rigelig mængde sennepsvinaigrette, oliventapenade, ærteskud og bagte peberfrugter.
 Se hvilken herlighed!