Sider

30. januar 2013

Le Grand Finale de L'education Nationale

 Nogle gange har man bare lyst til at være i lækre omgivelser - det er lidt ligesom at tage et smut på Louisiana: dels for kunstens skyld, men så sandelig også for omgivelsernes skyld. Jeg havde netop dén dag lyst til lige præcis sådan et fix. - og man kan SAGTENS klandre undertegnede for direkte at lovprise dette udsøgte sted. Det forventer jeg faktisk. For det er virkelig en perle.
Nuvel. Jeg var ikke i området ved den rette tid for at se en film, til gengæld havde jeg fornøjelsen af at få en velskænket god cappuccino og nyde hele den lette udenlandske stemning. Ja man kunne måske endda kalde den for den frankofile følelse for hvad skuede mit øje? At man har erkendt, at franskmændene rundt om et par hjørner gør det fantastisk godt og hvorfor så ikke bare få maden fra dem? Det er jo genialt.

 Så blev der serveret! En saftig velsmagende quiche med svampe og gedeost fra L'education Nationale!






















Mmmmmm selve æggemassen var så cremet og blød, at den indbød til at skæres med tungen. - et enkelt minus var det dog, at den unge servetrice serverede bestikket PÅ tallerkenen oveni min quiche...ja selvfølgelig kan man have hænderne fulde, så dette kan virke som en logisk handling. Nu havde hun altså kun min anretning i hånden. I praksis er det ikke super fedt at være smurt ind i maden FØR, man overhovedet er startet på maden og selv dér er det rart at kunne tørre sine hænder i en ren serviet. Et mindre setback der på ingen måde fjernede opmærksomheden fra den dejlige quiches smag eller Mikkel Bryggers gades charme. Bonne appetit!

22. januar 2013

At overvintre vinteren: GRØNKÅL

De af os der er så heldige at have have samt de, der både huser hus og have bør simpelthen alle som én plante den standhaftige og ikke mindst gedigne gamle ganger GRØNKÅLEN i køkkenhaven. Selvfølgelig er det en fryd helt ind i sjælen, at den hvide urtehave stadig er leveringsdygtig, men der er også fantastisk mange vitaminer og mineraler at hente.
Jeg lavede forleden en god gang grønkålssuppe i kølvandet på en led halsbetændelse - helt som min mormor ville have lavet den på den gammeldavs måde. Jeg kogte griseben, røget bacon og nakkefilet, indtil kødet var ved at være kogt. Derpå kom jeg masser af gulerødder i, som solstråler på himlen, derefter byggryn og så førsteviolinen i form af hakket grønkål i gryden. Her skal man huske at røre i det, så det ikke brænder på. Så kogte min mormor altid kartofler til, og hvis suppen blev for tyk fortyndede hun den med kartoffelvand. Det er ikke et must med kartofler til. Dog vil jeg sige, at kogt svin med sød og stærk sennep både er et minde og et must at nyde til sin grønkålssuppe. Nyd den i disse golde og kolde tider. Velbekomme!

...:::..NYT ÅR - NY KOLONIHAVE..:::...


Vi har fået ny have! Sådan så den ud i sommers før vi overtog den. SMUKT. Der lå et lille hus, et skur en flot skæv flagstang og et drivhus. 



Vi er så glade for vores nuværende hus, så vi besluttede hurtigt, at vi ville tage det med til den nye grund. Det krævede dog lige at vi først fjernede det gamle hus. Bevæbnet med brækjern gik vi i gang med at rive huset ned.




Tak til de gamle, vi er de nye. De gamle var gode, men vi er for syge! Som Von Dü nok ville have sagt det.



Så var huset helt væk og der skulle sættes sokkelsten på den nye grund til vores eget hus. 
Det er ret så tungt sådan et hus, så det skulle vi lige have lidt hjælp til at flytte. Nedenunder er det på sin nye plads i den nye have. Så kan det bare blive forår, så vi kan komme i gang med anlægge haven!!




...:::..SENSOMMER I HAVEN..:::..

Her er lidt af udbyttet fra haven sidste år. Vi havde det meste fantastiske høstudbytte gennem hele sæsonen og i år bliver endnu vildere.































21. januar 2013

...:::..SVIRELIV SPISER I AALBORG..:::...


Vi lånte en lille bil og tog på roadtrip til 9000-Aalborg. Første stop efter ankomst var formiddagskaffe og croissant på Penny Lane på Boulevarden. Mmm... Bedste croissant jeg længe har fået. Godt gået Aalborg, så er første point hjemme. Udsigten nede ved havnen kan man heller ikke klage over. SCORE! 2 point.
Nede ved havnen ligger Restaurant Fusion, hvor man kan nyde udsigten til havnen. Her besluttede vi os for at spise frokost.


Steaksandwich, siger du? Jeg er stor fan af steaksandwich og er altid klar på at prøve en ny variant. Denne blev serveret med med Goma-lime-dressing og stegte kartofler. Mmm... that sounds good. I'll have that! Der var desuden salat og en masse peberfrugt i. Alt for meget peberfrugt til min smag. Kødet var kedeligt og sejt, og hvem har nogensinde bedt om at få 10 KARTOFLER til? Jeg laver den meget bedre selv. Man burde nok have valgt at få sushi i stedet, da det lader til at være deres specialitet. Det må blive næste gang. Ingen point i denne omgang.


Da det blev aften smuttede vi på Il Ristorante Fellini på Vesteraa, til en 'ægte italiensk oplevelse', som de siger. Vi fik grillstegt lammekrone og jeg fik en pizza. Det hele var megalækkert og værten og tjenerne var effektive, overskudsagtige og søde .....and totally redeem yourself, Aalborg!! 3 POINT!


På vejen hjem gik vi forbi gaden over dem alle, Jomfru Ane Gade, og man skulle da være et skarn, om man ikke lige tjekkede, om der var gang i den på sådan en dejlig, kølig hverdag. Der var lidt tomt, så vi besluttede os for at øge antallet af gæster med to. Et par øl og et par timer senere begyndte folk så småt at ankomme, og de fire søde soldater ved siden af os nåede deres 100 SHOTS (100 POINT!), før vi spankulerede ned til hotellet. 

Tak til Aalborg, Café Penny Lane, Restaurant Fellini og soldaterne i Jomfru Ane Gade!




Fire soldater - 100 SHOTS!!!!!!!!!!!!!!!!