31. maj 2012

VI ER I HAVEN!

 Vi var så heldige at blive budt på middag i haven. Löjhatti havde lavet sin famøse katoffelsalat med nye danske kartofler og dejlig dild. Tilbehør af asparagus med parmaskinke og parmesanflager. Som overraskelse havde hun kreeret laksedeller! Nu tænker I sikkert: "Hvad overraskelse er der i dét?" Jamen det skal jeg sige jer. Det var ikke købe-fiske-fars, men derimod laks-hakket-med-kniv-til-fars-fars og det smagte vidunderligt!




SOMMER LÆSKE

Undertegnede dristede sig til at prøve noget nyt.
En ny version af en kla'sikeren Kæmpe Læske. Og det er præcis sådanne oplevelser, der hæmmer én for nogensinde at træde ud af sin comfort zone igen. Den smager af blodappelsin i stedet for sommer, og måler sig på ingen måde med originalen. Den er ikke et hit i min bog.

29. maj 2012

RABARBERMUFFINS MED BASILIKUM OG ÆBLEMUFFINS MED ROSMARIN

 Haven springer ud lidt efter lidt, og vi glæder sig til høsten! Men før det hele går løs, må vi "nøjes" med hvad der byder sig til på nuværende tidspunkt. Her har vi rabarber på banen. Stadig syrlig og grøn og fungerer perfekt til at bryde en sød sag.
 Opskriften er indspireret af Meyers ALMANAK.

200 gram blødt smør
250 gram rørsukker
5 æg ( ét af gangen røres i massen )
100 gram solsikkekerner
200 gram hvedemel
1/2 vaniljestang

Her deler jeg dejen i to portioner.
I den ene portion kommer jeg rabarber og basilikum
I den anden æble ( to øko æbler ) og rosmarin

Bages i 15 minutter ved 200 grader.
Bon appetit!




28. maj 2012

TILLYKKE SMUKKE OG DYGTIGE LIEPPE!!!

 Den seje Lieppe indviterede til fødselsdagskager, idet hun måske bliver for travl de kommende år til at holde noget - nu hun starter i skole. Derfor deltog jeg selvfølgelig i hendes store dag. Hun må have stået i køkkenet hele dagen altså.
 En helt almindelig chokoladekage med HelloKittylys.
 En cheesecake med citrus pyntet med blåbær.
 En mørk chokoladekage med tobleronecreme og marcipan.
 Banankagemuffins - lidt melon at friske op med.
























Lille Emil på to måneder var også med til festen, men sov det meste af tiden.



 Jeg eeeeelsker at lave ballondyr! Specielt til fødselsdagsbørn. Desværre var der kun købt nogle særligt store ind, så "hunden" må vente til en anden gang.



 De er ret sjove disse lysestager ikke? Lieppie har selv lavet dem - af perler. Det viser sig, at man blot skal lægge perler af plast tæt op af siderne på en kop og bagefter bage koppen i ovnen. Ret fint.




HOSPITAL FOOD

 
Jeps. Vi runder lige Hvidovre Hospital af, og hertil vil jeg mene at Eels leverer et udemærket track som stemningsmusik. Vi skulle desværre være her lidt tid, så mine forældre satte sig for at prøve hele menukortet af. Hvidovre har lavet nogle tiltag for at de indlagte får mere bestemmelse over deres kost. De har haft et ønske om at højne niveauet af hospitalsmad. E storkøkken behøver ikke servere dårlig mad, selv om det tit er tilfældet - men man må aldrig glemme salt!



 Ovenover et billede af forstærkninger fra cafeteriaet. Lasagne og pastinaksalat. En tør toast..
Nedenunder morgen"komplet". Rugbrød, pølse, ost, to müslistykker, yoghurt og müsli, kaffe og ret lækre svesker. Og en gave fra en besøgende æblemost fra Irma = Halleluja!
Som man kan se, var der rigeligt at vælge imellem - der kunne Riget lære noget med deres to retter.
De midterste sider stemte nu mere overens med det, man rent faktisk fik.
Ja så kom vi til aftensmaden. Og man må jo sige, at de i dén grad har høje ambitioner. Der befinder sig nogle ret fine titler imellem - det haltede dog lidt med udførelsen.
 Klar suppe med urter, melboller og kødboller. -der var behov for anseelige mængder salt.
HUMMER BISQUE...næppe. Nærmere fad fiskefond tilført farve.
 FRANSK LØGSUPPE..eller rettere sagt tynd bouillion med løgstykker.

Mine forældre fandt hurtigt ud af, hvad der virkede - og ISÆR hvad der ikke gjorde.
Herunder er ris tilvalgt vegetarisk ret, kødboller og grøntsager. Og lad det være sagt, at rå aubergine ALDRIG har været en heldig servering. Squash ja, men ikke aubergine.
 Ris tilvalgt kødboller og unghanebryst. Det var den bedste tallerken. Grøntsagerne kom ved siden af.
 Min far er ikke den store smørrebrødsspiser. Dét er min mor til gengæld.
Her er de bedste udførelser af den danske gastronomi. Æg og rejer. Dyrlægens natmad. Begge stykker var ret gode.
 Assistance fra cafeteriaet igen igen. Lammegryde med ris og linsesalat. Af en eller anden grund var alle dem med smagsløgene i orden alle blevet ansat i cafeteriaet og ikke i centralkøkkenet.
Far dristede sig til at smage en wienerschnitzel af kalv tilvalgt kartoffelmos, grøntsager og vegetarisk ret.
Brødet var fra van Hauen.




 Organic HUMAN juice....det lyder ikke just som noget, man ønsker at drikke. Lidt uheldigt ordvalg. Indkøb fra MAD OG VIN.
 Og her ovenover gik mine forældre altså trætte i hospitalsmaden. Far tog et smut forbi Magasin og skaffede artiskokker, avokado, chevre, vesterhavsost, hummus, pesto, bresaola, parmaskinke og brød.