30. juli 2011

FCK FCN OMG WTF LOL

Jeg har flere gange besøgt Parken, men aldrig i forbindelse med en fodboldkamp - i hvert fald ikke før lørdag aften. Som man kan se nedenfor fik jeg Gourmet Menu 2 (eller hed den bare Menu 2?). Jeg er sikker på, at der er steder i Parken, hvor man kan få en bedre menu (Geranium eksemelvis), men til denne lejlighed, var det nu ganske passende.

27. juli 2011

Først frokost, så kaffe og kage.

I Guldbergsgade 11 på Nørrebro ligger en lille café, Savoir, hvor man kan få stillet sin lyst til søde sager, hvis cafémuffins, cookies eller gulerodskage, som man typiske kan finde på diverse cafeer, ikke kan gøre det. Vi fik cheesecake med solbær og citronkage med citroncreme og marengs (OMG!). Udover kaffe og kage kan man også få lidt mad og sandwiches. 



26. juli 2011

Supermarco i Sydhavnen

I det italienske supermarked i Sydhavnen kan man købe vin, spiritus, øl, vand, konserves, pølser, ost og køkkenredskaber - bare for at nævne lidt. 

Jeg havde det sædvanlige med hjem, Salame, Asiago, San Pellegrino, artiskokker i olie og balsamico.


Jeg glæder mig allerede til næste besøg.

Se SUPERMARCO på Google Maps - og skynd dig så derud. Godt råd: spænd den store cykelkurv på cyklen.








MOTHER

Svirelivet var igen forbi Mother i Kødbyen. Denne gang for at spise frokost. Frokostkortet består mestendels af pizza, men der er også en kødret og salat at finde. Til frokost er der barbestilling og høflig selvbetjening.
Vi fik Salame og Salmone. Mmmm...


25. juli 2011

Mandag er pizzadag

Svirelivet er svært glade for pizzaer, som nogen måske har opdaget. 
Vi er nogen (formentlig mange), der mener, at én pizza ofte ikke behager, som en middag bør gøre. Ofte kan det i hvert fald være en god idé at lave flere små (eller store), forskellige pizzaer end én stor, som man skal kæmpe sig igennem. Jeg er sikker på, at Gorm Wisweh (Magstrædet 16 - spiseri og enotek) er helt enig. Han serverer i hvert fald små pizzaer, så man kan få lov at nyde flere forskellige og ikke må nøjes med én.











Her er det kartoffelpizza med mozzarella, ricotta, parma og rosmarin. Nedenunder tomat, mozzarella, ansjoser, oliven og kapers, og sidst tomat, mozzarella, basilikum.

23. juli 2011

Vi glæder os - noma

Fredag den 19. august starter Copenhagen Cooking, og svirelivet glæder sig bravt!
Alle Michelin restauranterne i København deltager i år, så der vil være rig mulighed for at prøve én af dem af. - billetter frigives den 10. august.
Selvfølgelig vil der også være en masse andre interessante bud i hele København, så hold jer endelig ikke tilbage. Programmet kan ses på linket ovenfor.

Vi selv skyder festivallen i gang med at gæste noma.
Et glædeligt gensyn der sætter gisninger i gang om vores menu.
Er det denne gang, vi skal have dunhammere? Cirka de nederste fem-ti cm er nemlig spiselige, og resten af den to meter lange dunhammer kan man så baske gæsten overfor i hovedet med. Det skulle efter sigende være ganske underholdende at se på.
Eller skal vi have levende fjorrejer? Disse serveres i flamingokasser, og kan få selv det stiveste jakkesæt til at spjætte.

Og nu vi er ved noma, så lad os lige bringe en sød historie fra det virkelige liv.

Dreng på fjorten år har bord til en frokost på noma.
Han ankommer og får vist sit bord. Han lægger sin notesbog med blyant og kamera klar på bordet. Tjeneren spørger lidt ind til ham. Drengen har taget toget alene fra Jylland for at spise her og har alle sine sparepenge med til formålet. Han går meget op i mad og synes, at det de laver her er fuldstændig fantastisk. Men ingen af hans venner interesserer sig så meget for dette, derfor har han taget turen alene. Sparepengene har vel været fra hans konfirmation.
Tjeneren smiler anerkendende af den seje dreng og sætter en juicemenu i gang ( vinmenu er jo desværre ikke muligt ). Tjeneren fortæller René Redzepi om drengen i køkkenet, som beder tjeneren give drengen alt!
Drengen nyder alle tolv retter, tager billeder og skriver ned. Da han er færdig, beder han ydmygt om regningen. Tjeneren laver en bon på nul kroner og afleverer den ved drengen.
"Det er bare fordi, det har jo været helt vildt godt, så jeg vil jo gerne betale," undrer drengen sig til tjeneren. Tjeneren smiler til drengen og siger, at det er ordre fra Redzepi. Drengen måber.
Som drengen bevæger sig ud af restauranten, prikker tjeneren Redzepi, der netop er i færd med at give et interview til en spansk tv-station, på skulderen og fortæller ham at drengen er ved at gå. Redzepi afbryder interviewet, går direkte hen til drengen for give ham hånden og sige tak for besøget. - at det er præcis sådan nogle som ham, han gerne vil have der kommer og spiser på restauranten. Drengen smiler lykkeligt og uvirkeligt, lover at komme igen snarligt, men at det jo er lidt svært at få bord. "Du skal bare sige i telefonen, hvem du er så har vi altid bord til dig," forsikrer Redzepi og takker atter en gang drengen.

Jeg gad godt have set drengens ansigt, da han så regningen, ligeledes da han tog toget alene hjem til Jylland igen. Som at være blevet rørt af guds hånd.
Verdens bedste restaurant? - ja, det tror jeg nok.

22. juli 2011

Blommechutney

Det er det samme hvert år. Havens rigdon bliver pludselig til overflod, når frugterne allesammen modner på samme tid. Det kan være svært at nå at nyde dem alle, mens de er friske. En vis, gammel dame sagde engang, at blommer ud af røven flommer, og dét er ikke en ønskværdig situation. Det kan derfor være en god idé at tilberede den friske frugt, så man senere på året kan nyde og drage nytte af den (Præcis som med hybenroserne, hyldeblomsterne , og ribs- og stikkelsbærsaften). Det kunne for eksempel være en blommechutney. 



Her kom blommer, pære, løg, chili, ingefær, rosiner og en kanelstang i æbleeddike med sukker. Efter cirka en times tid over ilden, og et par prøvesmagninger, blev det til en dejlig chutney, som kan bruges til adskillige retter - ja, endda på pizza - Mmmm... som dengang på FIAT, husker du nok - eller gør du?


Der kommer helt sikkert flere gode råd til, hvordan du gemmer din rigdom til vinteren, når der skal henkoges og syltes senere på året.

Bøf, Bearnaise, Broccoli, BUM!

Okay, hvis man én gang har tænkt tanken, kan man lige så godt give efter for trangen til Bøf Bearnaise. Det er, som med evigt tilbagevendende drømme, der skal udleves før de forsvinder - nej nej nej, det er jo noget pjat - men det kan altså være svært at finde rugbrød og leverpostej frem, når tanken er tænkt.




Muslinger med mere

Se, hvad jeg fandt blandt de friskplukkede blåmuslinger, som jeg netop havde hentet hos Johnny Fisk ved KBHFF. Et par flotte søstjerner havde forvildet sig med i dagens fangst og endte en tur på Nørrebro. Étoile de Mer Frites lyder da egentlig meget fint, men jeg er ikke sikker på, at det smager ligeså godt som Moules Frites. Vi valgte i hvert fald sidstnævnte og det var pragtfuldt. Søstjerne afgav desuden en flot blå farve, som, jeg tænker, nok ville have misfarvet den flødelegerede suppe.






Dyrehaven
























Caféen Dyrehaven er bestemt værd at aflægge visit!
Der er rig mulighed for at sidde udenfor, om vejret tillader, og hyggelige båse at gæste inden døre. Baren rummer Hancock, også den vilde sportscola, og Antons økologiske drikke. Menukortet er simpelt, men fandens godt.
Jeg fik fik en avokadomad på ristet maltbrød (!) og en chokolade croissant fra baren. Sidstnævnte var nok mere var hjemmebragt end hjemmebagt, men den gik godt til de tre cappuccinos vi indtog ( Dr. Pastis fik en almindelig croissant. )
Aftenkortet er også vældig godt, og vi har før nydt en braisseret unghane.
Når køkkenet lukker, åbner dj'en danseguvet og fortsætter festen. - Svirelivet har før gjort god brug af denne service for så at slingre ned i Kødbyen.
Hvis man benytter pigetoilettet, kan man nyde Pernille Neugarten's nye dekorering.